Με ρυθμό που φτάνει τους 1.000 κάθε μήνα, ξένοι μαχητές εξακολουθούν να πηγαίνουν στη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών, παρά τις αεροπορικές επιδρομές που έχουν εξαπολύσει οι ΗΠΑ και ο διεθνής συνασπισμός εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτος, αναφέρει σε σημερινό της άρθρο η εφημερίδα Washington Post.

Οι καθημερινοί βομβαρδισμοί που διεξάγει ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ εναντίον των τζιχαντιστών στη Συρία και το Ιράκ δεν έχουν αποτρέψει τους αλλοδαπούς που επιθυμούν να πάνε να πολεμήσουν, όμως παράλληλα δεν έχουν προκαλέσει «το κύμα αγανάκτησης» το οποίο θα ενθάρρυνε περισσότερους να πάρουν τα όπλα, υπογραμμίζει η εφημερίδα, η οποία επικαλείται αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών.

«Η ροή των μαχητών που μεταβαίνουν στη Συρία παραμένει σταθερή, ο συνολικός τους αριθμός εξακολουθεί να αυξάνεται», αποκάλυψε ένας από τους αξιωματούχους που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, περισσότεροι από 16.000 αλλοδαποί μαχητές βρίσκονται αυτή την περίοδο στη Συρία, επισημαίνει η Ουάσινγκτον Ποστ.

Εξάλλου βάσει των τελευταίων εκτιμήσεων, από τις αεροπορικές επιδρομές έχουν σκοτωθεί περίπου 460 μέλη του ΙΚ στη Συρία και 60 μαχητές του Μετώπου αλ Νόσρα, που συνδέεται με την αλ Κάιντα.