Για τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού στον κόσμο της εργασίας μίλησε ο επικεφαλής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) χαρακτηρίζοντας τον «κατακλυσμιαίο» και παράλληλα πολύ χειρότερο από αυτόν της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008.

Ο γενικός διευθυντής Γκάι Ράιντερ μιλώντας στην έναρξη της υπουργικής συνόδου της ILO, προειδοποίησε για μια άνιση οικονομική ανάκαμψη μετά την πανδημία, που εν μέρει τροφοδοτείται από «τεράστιες ανισότητες στη διανομή των εμβολίων».

«Ο αντίκτυπος υπήρξε καταστροφικός, κατακλυσμιαίος» είπε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Ως σύνολο, αυτό αντιπροσωπεύει μια κρίση του κόσμου της εργασίας τέσσερις φορές πιο σοβαρή από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008-2009» πρόσθεσε.

Η υπηρεσία αυτή των Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι τουλάχιστον 220 εκατ. άνθρωποι αναμένεται να παραμείνουν άνεργοι σε όλο τον κόσμο φέτος και ότι οι απώλειες θέσεων εργασίας που συνδέονται με την πανδημία δεν θα καλυφθούν πριν από το 2023.

«Όσο κοιτάμε ολοένα και πιο πολύ προς τη διαδικασία ανάκαμψης με κάποιες οικονομίες να αναπτύσσονται γρήγορα, πολύ γρήγορα και θέσεις εργασίας να δημιουργούνται τώρα με μεγάλη ταχύτητα, νομίζω ότι χρειάζεται να είμαστε συνειδητοποιημένοι για το πόσο άνιση ακριβώς θα είναι η ανάκαμψη, εάν συνεχίσει στη σημερινή τροχιά», δήλωσε ο Ράιντερ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.