Από την αίθουσα του δικαστηρίου Μπασμάνι στη Μόσχα το έσκασε ο ο ύποπτος για τη δολοφονία του ομοφυλόφιλου Ρομάν Γιεντάλοφ, ανακοίνωσε η ΛΟΑΤΚΙ οργάνωση Stimul, επικαλούμενη τον δικηγόρο Αρτιόμ Λάποφ.

Το κολλέγιο των ενόρκων επρόκειτο να αποφασίσει αν είναι ή όχι ένοχος ο Αντόν Μπερεζνόι, ο οποίος αν και το σκάσε κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, άφησε την ταυτότητα του στο δικαστήριο, μεταδίδει το ΑΜΠΕ. Η οργάνωση Stimul, επισήμανε ότι στον Μπερεζνόι έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου για περισσότερο από έξι μήνες.

Τον Φεβρουάριο οι ένορκοι αποφάσισαν ότι ο Μπερεζνόι είναι αθώος, ωστόσο, το εφετείο αναθεώρησε την απόφαση αυτή και η υπόθεση εξετάζεται εκ νέου.

Η δολοφονία σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2019, έξω ακριβώς από την κεντρική είσοδο του σιδηροδρομικού σταθμού του Κουρσκ. Ο δράστης επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον δύο ανδρών. Ο Γιεβγκένι Εφίμοφ τραυματίσθηκε ελαφρά, αλλά ο Γιεντάλοφ ο οποίος κάλυψε με το σώμα του τον φίλο του άφησε επί τόπου την τελευταία του πνοή.

Ο επιζήσας Εφίμοφ, δήλωσε ότι ο δράστης τους επιτέθηκε φωνάζοντας προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.