Ως συνέχεια της Τουρκικής εισβολής το 1974 χαρακτηρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης την παρουσία του «Μπαρμπαρός» στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Εμείς θεωρούμε ότι είναι πιο σοβαρή από την κρίση στα Ίμια, αφού πλέον η Τουρκία βρίσκεται εντός της ΑΟΖ μας. Είναι συνέχεια της εισβολής. Είναι εισβολή στη θάλασσα. Είναι ξεκάθαρη περίπτωση και θα επικεντρωθούμε στους δύο τομείς που έχουμε συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι της Τουρκίας. Ο πρώτος είναι η Ε.Ε. Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μέλος της Ε.Ε., η Τουρκία υποψήφια προς ένταξη και έχουμε ήδη ενημερώσει τις Βρυξέλλες ότι δεν πρόκειται να συναινέσουμε στο άνοιγμα και το κλείσιμο οποιουδήποτε κεφαλαίου της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας. (Βέτο), ακριβώς. Είναι ξεκάθαρο αυτό» τόνισε ο κ. Χριστοδουλίδης μιλώντας στον «Βήμα Fm» και πρόσθεσε: Το δεύτερο επίπεδο που θα αξιοποιήσουμε και ήδη έχουμε προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες είναι η άριστη σχέση που έχουμε με τα γειτονικά μας κράτη και εννοούμε το Ισραήλ, την Αίγυπτο και τον Λίβανο, που οι σχέσεις τους με την Τουρκία αυτήν την περίοδο δεν είναι καθόλου καλές. Αν η Τουρκία κλιμακώσει, συνεχίσει αυτό που κάνει, τότε κι εμείς με τη σειρά μας δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να κλιμακώσουμε την κατάσταση».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.