Βιβλίο για την εξαφάνιση της κόρης τους Μαντλίν αποφάσισαν να γράψουν οι Κέιτ και Τζέρι ΜακΚαν. Όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται, τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου θα διατεθούν για τη συνέχιση των ερευνών εντοπισμού της κορούλας τους, που εξαφανίστηκε κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες στις 3 Μαΐου 2007, από το υπνοδωμάτιο όπου κοιμόταν στο θέρετρο Πράια ντα Λους στην Πορτογαλία.

Το βιβλίο αναμένεται να βγει στα ράφια των βιβλιοπωλείων στις 28 Απριλίου του 2011, τέσσερα χρόνια μετά την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν. Τα δικαιώματα της ιστορίας έχει ήδη αγοράσει ο εκδοτικός οίκος Publisher Transworld.

«Ο λόγος που θα γραφτεί αυτό το βιβλίο είναι απλός: να κάνω μια καταγραφή της πραγματικότητας» δήλωσε η 42χρονη Κέιτ και πρόσθεσε πως «η έκδοση αυτού του βιβλίου ήταν μια δύσκολη απόφαση και την λάβαμε μετά από πολύ σκέψη και με βαριά καρδιά».

Αν και οι έρευνες της πορτογαλικής αστυνομίας έχουν σταματήσει από το 2008, λόγω έλλειψης στοιχείων, η οικογένεια συνεχίζει τις προσπάθειες ανεύρεσής της, με ιδιωτικούς ντετέκτιβ.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει το διεθνές ενδιαφέρον, κυρίως αφότου η πορτογαλική αστυνομία χαρακτήρισε «ύποπτους» τους γονείς του παιδιού, ενώ η εξαφάνισή της έχει συνδεθεί και με κύκλωμα παιδοφιλίας.
Ωστόσο, οι αρχές δεν κατάφεραν να βρουν ούτε το κοριτσάκι, ούτε επαρκείς ενδείξεις για να ασκήσουν διώξεις εναντίον οποιουδήποτε.