Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του ανθρώπου που το τελευταίο διάστημα προχώρησε σε πολλές καταγγελίες για πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέδωσε η Τουρκία. Ο λόγος για τον αρχιμαφιόζο Σεντάτ Πεκέρ, ο οποίος προκάλεσε… πονοκεφάλους στην κυβέρνηση της γειτονικής χώρας με τα βίντεο που δημοσίευσε.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε ένα σύντομο δελτίο Τύπου, η Εισαγγελία της Άγκυρας αναφέρει πως ένα δικαστήριο εξέδωσε «την εντολή σύλληψης του Σεντάτ Πεκέρ», ενός εκ των γνωστότερων «νονών» στην Τουρκία, ο οποίος λέει ότι διαμένει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, χωρίς άλλες λεπτομέρειες.

Εδώ και σχεδόν έναν μήνα, ο Πεκέρ δημοσιεύει στο YouTube βίντεο, στα οποία κατηγορεί υψηλόβαθμους αξιωματούχους και μέλη των οικογενειών τους για βιασμό, δολοφονία ή διακίνηση ναρκωτικών.

Ο Πεκέρ, ηλικίας 40 ετών, ο οποίος έχει καταδικαστεί για διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα, όμως παρουσιάζεται ως επιχειρηματίας, καταφέρεται -μεταξύ άλλων- εναντίον του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, τον οποίο κατηγορεί ότι τον πρόδωσε, αφού τον είχε για κάποιο διάστημα υπό την προστασία του.

Ο Σοϊλού και άλλα πρόσωπα, που βρέθηκαν στο στόχαστρο του Πεκέρ, απορρίπτουν τις κατηγορίες του. Έπειτα από εβδομάδες σιωπής, ο Ερντογάν στήριξε χθες τον υπουργό του δημοσίως.

Προς το παρόν, ο Πεκέρ έχει δημοσιεύσει 7 βίντεο εκ των 12 που έχει υποσχεθεί. Το τελευταίο εξ αυτών το έχουν δει σχεδόν 15.000.000 φορές, από τότε που αναρτήθηκε, την Κυριακή 23 Μαΐου.