Την προσδοκία του για αποκλιμάκωση των συγκρούσεων στη Γάζα μέσα στην ημέρα διαβίβασε ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε συνομιλία που είχαν σήμερα Τετάρτη (19/5).

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για τη συνομιλία των δύο ηγετών: «Ο πρόεδρος Μπάιντεν μίλησε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου. Οι δύο ηγέτες είχαν μια λεπτομερή συζήτηση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Γάζα, την πρόοδο του Ισραήλ στην υποβάθμιση των δυνατοτήτων της Χαμάς και άλλων τρομοκρατικών στοιχείων και τις συνεχιζόμενες διπλωματικές προσπάθειες των περιφερειακών κυβερνήσεων και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν διαβίβασε στον πρωθυπουργό Νετανιάχου την προσδοκία του για σημαντική αποκλιμάκωση σήμερα, στο δρόμο για την εκεχειρία».

Ήταν η τέταρτη τηλεφωνική συνδιάλεξη, την τελευταία εβδομάδα, μεταξύ των ηγετών των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Το Ισραήλ εξετάζει το ενδεχόμενο «εκεχειρίας» με τους Παλαιστίνιους

Το Ισραήλ εξετάζει το ενδεχόμενο «εκεχειρίας» με τους Παλαιστινίους, δήλωσε σήμερα νωρίτερα ανώτερος Ισραηλινός στρατιωτικός αξιωματούχος σε δημοσιογράφους, επισημαίνοντας ωστόσο παράλληλα ότι το εβραϊκό κράτος είναι έτοιμο για μια παράταση της επιχείρησης που ξεκίνησε πριν 10 ημέρες εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, αναφέρει το ΑΠΕ.

«Εξετάζουμε το ζήτημα της πλέον κατάλληλης στιγμής για την κήρυξη εκεχειρίας, όμως προετοιμαζόμαστε για πολλές ημέρες» στρατιωτικών επιχειρήσεων, σχολίασε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ εξετάζει αν η επιχείρησή του έχει «πετύχει τους στόχους της».