Στιγμές πανικού επικράτησαν όταν ένας από τους υψηλότερους ουρανοξύστες της Κίνας άρχισε μυστηριωδώς να… κουνιέται. Το κτίριο εκκενώθηκε και σε βίντεο φαίνονται άνθρωποι να τρέχουν πανικόβλητοι.

Το σχεδόν 300 μέτρων SEG Plaza άρχισε να κουνιέται την Τρίτη στην πόλη Σεντσέν, προκαλώντας μια μαζική έξοδο από το κτίριο.

Δεν έχει καταγραφεί κάποιος σεισμός και οι αρχές παραμένουν προβληματισμένες όσον αφορά την αιτία αυτής της κίνησης, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Το κτίριο των 79 ορόφων έκλεισε, σύμφωνα με αναφορές από τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ολοκληρώθηκε το 2000 και στεγάζει μια τεράστια αγορά ηλεκτρονικών ειδών, καθώς και γραφεία στο κέντρο μιας από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις της Κίνας.

Οι ειδικοί ερευνούν τι προκάλεσε την κίνηση αυτή στο κτίριο, ενώ οι άνεμοι που επικρατούσαν στην περιοχή δεν θεωρείται πως μπορεί να ευθύνονται.

«Μετά από έρευνα και ανάλυση των δεδομένων διάφορων κέντρων καταγραφής σεισμών στην πόλη, δεν σημειώθηκε σεισμός στην Σεντσέν σήμερα», ανέφεραν οι Αρχές σε δήλωσή τους και συμπλήρωσαν: «Η αιτία ελέγχεται από διάφορα τμήματα».

Δεν έχει γίνει πάντως σαφές πώς οι Αρχές θα διαχειριστούν τον κίνδυνο από ένα τέτοιο κτίριο στην καρδιά μιας πόλης με περισσότερους από 12 εκατομμύρια ανθρώπους.