Δεκάδες πολίτες κουρδικής καταγωγής εισέβαλαν τη Δευτέρα το βράδυ στο κτίριο όπου στεγάζεται το ολλανδικό κοινοβούλιο στη Χάγη όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός της κουρδικής ένωσης. Η εισβολή των κούρδων διαδηλωτών έγινε ενώ ήταν σε εξέλιξη εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους που επιτίθενται και κατέχουν μεγάλα τμήματα της κουρδικής πόλης Κομπάνι στη βόρεια Συρία.

Ο εκπρόσωπος της κουρδικής ένωσης είπε ότι οι διαδηλωτές έκαναν μια ειρηνική διαμαρτυρία για να επιστήσουν την προσοχή της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την κατάσταση στην πόλη Κομπάνι όπου «γίνεται μια γενοκτονία».

Περίπου 100 κούρδοι διαδηλωτές εισέβαλαν μέσα στην αίθουσα των συνεδριάσεων του ολλανδικού κοινοβουλίου και προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία απλώνοντας στο πάτωμα πανό ένα από τα οποία έγραφε «Σταματήστε το Κομπάνι». Στη περιοχή έχουν αναπτυχθεί ειδικές δυνάμεις της ολλανδικής αστυνομίας ενώ ελικόπτερα εποπτεύουν το χώρο όπως δήλωσε ένας κούρδος διαδηλωτής.

«Η κατάσταση στην πόλη Κομπάνι έχει ξεφύγει από τον έλεγχο. Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εισέβαλαν στην πόλη και πολλοί άμαχοι σκοτώνονται. Θέλουμε η Δύση να κάνει περισσότερα για να σταματήσει αυτή την κατάσταση στη Συρία», δήλωσε ένας διαδηλωτής, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί. Κούρδοι ακτιβιστές προσπαθώντας να επιστήσουν την προσοχή της διεθνούς κοινότητας στην απειλή που αντιμετωπίζουν οι κούρδοι στη Συρία και το Ιράκ από το Ισλαμικό Κράτος έχουν πραγματοποιήσει αρκετές διαδηλώσεις στην Ολλανδία κατά τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους μετά από εβδομάδες πολιορκίας έφτασαν στις παρυφές της πόλης Κομπάνι στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία αλλά οι κούρδοι υπερασπιστές της πόλης, ανέφεραν ότι οι ισλαμιστές δεν έχουν καταλάβει το κέντρο της πόλης. Πάντως από την τουρκική πλευρά των συνόρων είναι ορατή μια μαύρη σημαία που ανήκει στο Ισλαμικό Κράτος η οποία υψώθηκε σε ένα τετραώροφο κτήριο κοντά στο σημείο όπου τις τελευταίες ημέρες έγιναν οι πιο σκληρές μάχες.