Δεν έφτανε η εξαιρετικά αργή εκστρατεία εμβολιασμού στην Ιαπωνία, τεχνικά προβλήματα προκάλεσαν και κατάρρευση στο σύστημα κρατήσεων για εμβολιασμό κατά της COVID-19, αυξάνοντας την απογοήτευση για τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Το διαδικτυακό σύστημα για την κράτηση εμβολίου «έπεσε» σε πολλά μέρη, μεταξύ των οποίων τμήματα του Τόκιο και η δυτική πόλη Μινόο εξαιτίας παγκόσμιου προβλήματος με την αμερικανική εταιρεία λογισμικού που βασίζεται στο cloud Salesforce.com Inc, μετέδωσε το δημόσιο δίκτυο NHK.

Ο διευθυντής τεχνολογίας της Salesforce Πάρκερ Χάρις σημείωσε σε μήνυμά του στο Twitter ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει «σοβαρή διαταραχή» ενώ σε νεότερη ενημέρωσή του αργότερα δήλωσε ότι οι υπηρεσίες της εταιρείας έχουν στο μεγαλύτερο μέρος τους αποκατασταθεί.

Εκπρόσωπος του γραφείου εμβολιασμών του υπουργείου Υγείας δεν ήταν προς το παρόν διαθέσιμος για να σχολιάσει την είδηση αυτή σε επικοινωνία που είχε το Reuters, όπως αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Το υπουργείο Υγείας έχει αντιμετωπίσει πολλά τεχνικά προβλήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορονοϊού, από μια εφαρμογή ιχνηλάτησης των επαφών που αποτύγχανε να διαβιβάσει ζωτικής σημασίας πληροφορίες μέχρι μια βραδυκίνητη βάση δεδομένων που οι εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας έδειχναν απροθυμία να χρησιμοποιήσουν.

Η Ιαπωνία έχει εμβολιάσει μόνο το 2,8% του πληθυσμού της, το χαμηλότερο ποσοστό μεταξύ των πλούσιων χωρών παρά τον φιλόδοξο στόχο της κυβέρνησης για την χορήγηση εμβολίου κατά της COVID-19 στα 36 εκατομμύρια ηλικιωμένους πολίτες της χώρας ως τον Ιούλιο που αναμένεται να αρχίσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο.

Η εκστρατεία εμβολιασμού ήταν αρχικά αργή εξαιτίας των περιορισμένων προμηθειών εισαγόμενων δόσεων του εμβολίου της Pfizer, αλλά έκτοτε μαστίζεται από έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και άλλα εφοδιαστικά προβλήματα.

Ο υπουργός που είναι αρμόδιος για τα εμβόλια, ο Τάρο Κόνο, ζήτησε από τον κόσμο να δείξει υπομονή και να προσπαθήσει να εξορθολογίσει τη διαδικασία εμβολιασμού.

Ο Κριστόφ Ουέμπερ, ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας της Ιαπωνίας, της Takeda Pharmaceutical Co, γνωστοποίησε χθες, Τρίτη, ότι η χώρα βρίσκεται πίσω όσον αφορά την προώθηση του εμβολιασμού και θα πρέπει να επιταχύνει.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.