Την πλήρη υποστήριξή της παρέχει σήμερα στον κυβερνήτη του Χονγκ Κονγκ Λεούνγκ Τσουν Γινγκ η εφημερίδα «Λαϊκή Ημερησία», όργανο της κεντρικής επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, την ώρα που χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας ζητούν την παραίτησή του.

«Η κεντρική κυβέρνηση έχει πλήρη εμπιστοσύνη στον επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ Λεούνγκ Τσουν Γινγκ και είναι απόλυτα ικανοποιημένη από το έργο του», αναφέρει στο πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της η εφημερίδα.

Οι φοιτητές, που ηγούνται των διαδηλώσεων, απείλησαν σήμερα ότι θα εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους και ότι θα καταλάβουν τα κυβερνητικά γραφεία εάν ο Λεούνγκ Τσουν Γινγκ δεν παραιτηθεί εντός της ημέρας.

Σπίθα που άναψε τη φωτιά των διαδηλώσεων είναι οι εκλογές για τον κυβερνήτη του Χονγκ Κονγκ. Είναι προγραμματισμένες για το 2017 και για πρώτη φορά θα ψηφίσουν σε αυτές όλοι οι ενήλικοι πολίτες. Μόνο που τον Αύγουστο η Διαρκής Επιτροπή του Εθνικού Κογκρέσου του Λαού της Κίνας απέρριψε κάθε πρόταση για μεταρρύθμιση του εκλογικού συστήματος, κάτι που σημαίνει ότι υποψήφιοι μπορούν να είναι μόνο όσοι θα εγκριθούν από το Πεκίνο.