Με ένα τόσο ποικίλο και ενδιαφέρον παρελθόν, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το Queen Mary έχει ψηφιστεί ως ένα από τα κορυφαία 10 πιο στοιχειωμένα μέρη στην Αμερική από το περιοδικό Time. Μαζί με το RMS Queen Elizabeth, κατασκευάστηκαν ως μέρος της προγραμματισμένης εβδομαδιαίας ταχείας εξυπηρέτησης δύο πλοίων της Cunard μεταξύ Southampton και της Νέας Υόρκης, ως μια βρετανική απάντηση στα πλοία εξπρές που κατασκευάστηκαν από γερμανικές, ιταλικές και γαλλικές εταιρείες στα τέλη της δεκαετίας του 1920 και στις αρχές της δεκαετίας του 1930.

Σταθμευμένο στα ανοικτά των ακτών του Long Beach στην Καλιφόρνια, πολλοί είναι εκείνοι που έχουν ισχυριστεί ότι υπήρξαν μάρτυρες έντονης υπερφυσικής δραστηριότητας.

Το πλοίο των 1.000 μέτρων, λοιπόν, λέγεται ότι «φιλοξενεί» πάνω από 150 πνεύματα που περιφέρονται στις αίθουσες του, τα οποία έχουν παρατηρηθεί σε διάφορους χώρους του, από τις αποθήκες και το σαλόνι, μέχρι το λεβητοστάσιο του πλοίου. Μεταξύ των φαντασμάτων που φέρεται να αιωρούνται στο πλοίο είναι ένας μηχανικός που πέθανε στο μηχανοστάσιο του πλοίου το 1966, μια «λευκή κυρία» και διάφορα παιδιά που βρίσκονται σε όλο το πλοίο, συμπεριλαμβανομένης της πισίνας 1ης κατηγορίας.

Ακόμη, σε όλες τις καμπίνες του πλοίου, οι επισκέπτες ισχυρίζονται, σύμφωνα με το ranker.com, ότι έχουν δει έναν άνδρα, με ενδυμασία πάρτι της δεκαετίας του 1930 να περπατά μέσα από τους τοίχους, ενώ τη νύχτα, υπάρχουν αναφορές για νερό που τρέχει σε κενά δωμάτια, τηλέφωνα που χτυπούν συνεχώς και ένα μωρό να φωνάζει από τον χώρο του παιδότοπου.

Ίσως οι πιο διαβόητες περιοχές του πλοίου, ωστόσο, να είναι οι πισίνες του. Λέγεται ότι οι πισίνες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας φιλοξενούν πολυάριθμες εμφανίσεις ανθρώπων με μαγιό κλασικού στιλ, που εκτοξεύονται στο νερό και αγωνίζονται τρέχοντας μέχρι τα αποδυτήρια. Αλλά μετά από έρευνα, κανείς δεν μπορεί να βρεθεί. Τα μόνα στοιχεία που απομένουν; Βρεγμένα ίχνη.

Κατά την διάρκεια της ημέρας είναι διαθέσιμες διάφορες ξεναγήσεις στο θρυλικό Queen Mary, αλλά όταν ο ήλιος δύει είναι η στιγμή που τα πνεύματα του πλοίου κάνουν την «εμφάνισή» τους.