Ένα παιδί είναι νεκρό και η μητέρα του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά την επίθεση που δέχτηκαν από τουλάχιστον έναν σκύλο στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ την περασμένη Τρίτη.

Η αστυνομία της πόλης Γκάρνερ, όπου σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό, ανέφερε σε μια ανάρτησή της στο Facebook ότι το 7χρονο κορίτσι και η μητέρα τραυματίστηκαν σοβαρά στη διάρκεια της επίθεσης. Και οι δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, με το κοριτσάκι να χάνει δυστυχώς τη μάχη, υποκύπτοντας στα τραύματά του.

Οι ταυτότητες της μητέρας και του παιδιού δεν έχουν γίνει γνωστές. Ο αστυνομικός Μάικλ Μακλέβερ του αστυνομικού τμήματος της Γκάρνερ ανέφερε σε δήλωσή του σχετικά με τον θάνατο του παιδιού: «Αυτή είναι μια φριχτή τραγωδία για όλους εμάς που εμπλεκόμαστε. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας πηγαίνουν και στις δύο οικογένειες και σε όλους εκείνους που βοήθησαν».

Οι πληροφορίες που έχει η αστυνομία αναφέρουν πως η μητέρα και η κόρη της βοηθούσαν στη φροντίδα των δύο πιτ μπουλ που ανήκαν στους γείτονες, οι οποίοι βρίσκονταν εκτός πόλης, όταν σημειώθηκε η επίθεση.

The seven year old female injured in the dog attack earlier this evening has died as a result of her injuries. Her…

Posted by Garner NC Police on Tuesday, April 27, 2021

«Το περιστατικό σημειώθηκε στην πίσω αυλή των σκύλων και η αιτία της επίθεσης δεν είναι γνωστή», σύμφωνα με την αστυνομία. Δεν είναι σαφές αν μόνο το ένα ή και τα δύο πιτ μπουλ εξαπέλυσαν την επίθεση.

Την περίοδο 2005 – 2019, σκυλιά προκάλεσαν τον θάνατο 521 ανθρώπων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την οργάνωση DogsBite, την οποία επικαλείται το Newsweek. Σύμφωνα με την Αμερικανική Κτηνιατρική Ιατρική Ένωση, τα δαγκώματα από σκυλιά αποτελούν έναν σοβαρό κίνδυνο για την υγεία και είναι πιο πιθανόν να δαγκώσουν τα παιδιά και να τραυματιστούν σοβαρά, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ηλικιακή ομάδα. Τα σκυλιά δαγκώνουν πιο συχνά παιδιά που γνωρίζουν, στη διάρκεια καθημερινών δραστηριοτήτων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.