Θέμα στα τουρκικά μέσα έγινε η ένταση μεταξύ του Νίκου Δένδια και του Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου το απόγευμα της Πέμπτης (15/4) στην Άγκυρα.

Με τίτλο «ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας διαφώνησαν ζωντανά» αναφέρεται στο περιστατικό η τουρκική Cumhuriyet.

«Ο υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου πραγματοποίησε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια. Υπήρχε ένταση μεταξύ των δύο υπουργών κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης. Οι δύο υπουργοί διαφώνησαν πάνω από την υφαλοκρηπίδα, την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και τις δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Από την πλευρά του το CNN Turk δημοσίευσε άρθρο με τίτλο «Τελευταία στιγμή… αντίδραση του Υπουργού Τσαβούσογλου στον Δένδιας: Ήταν απαράδεκτες οι κατηγορίες».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι «Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε κοινή δήλωση με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια. Μετά τις δηλώσεις του Δένδοια, ο υπουργός Τσαβούσογλου αντέδρασε και είπε: “Δεν κατηγόρησα την Ελλάδα στην ομιλία μου. Ο Νίκος Δένδιας δυστυχώς εξαπέλυσε εξαιρετικά απαράδεκτες κατηγορίες κατά της χώρας μου. Μίλησε για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, δεν είναι δυνατόν να το αποδεχθώ”».

«Απάντηση “χαστούκι”» χαρακτηρίζει η εφημερίδα Sabah, την αντίδραση Τσαβούσογλου για τα όσα δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Απάντηση Τσαβούσογλου σε Δένδια: “Δεν μπορούμε ποτέ να δεχτούμε τις κατηγορίες εναντίον της Τουρκίας’» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Safak.