Αεροσκάφος της σουδανικής εταιρείας Tabco με πάνω από 30 επιβαίνοντες κατέπεσε σήμερα στη δυτική περιοχή του Νταρφούρ, όπως ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι που έκαναν λόγο για πολλούς νεκρούς αλλά και κάποιους επιζώντες.

«Ένα μικρό αεροσκάφος της τοπικής αεροπορικής εταιρείας με περίπου 35 επιβαίνοντες κατέπεσε και συνετρίβη σήμερα αργά το απόγευμα στην περιοχή Ζαλινγκέι στο δυτικό Νταρφούρ. Περίπου το 90% των επιβαινόντων είναι νεκροί , αλλά προς το παρόν δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των θυμάτων», δήλωσε ο εκπρόσωπος της σουδανικής πολιτικής αεροπορίας, Αμπντέλ Χαφίζ Αμπτέλ Ραχίμ.

Ανώτατος αξιωματούχος της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ-Αφρικανικής Ένωσης στο Νταρφούρ επιβεβαίωσε το δυστύχημα και επισήμανε ότι το αεροσκάφος δεν ανήκε στην ειρηνευτική δύναμη.

«Υπάρχουν τουλάχιστον 11 επιζώντες, αλλά δεν ξέρουμε ακριβείς αριθμούς» είπε.

«Το αεροσκάφος τυλίχτηκε στις φλόγες μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Ζαλινγκέι. Υπάρχουν επιζώντες, τραυματίες και πολλοί νεκροί αλλά δεν είμαι σε θέση ακόμα να αναφερθώ συγκεκριμένα», ανέφερε από την πλευρά του ο κυβερνήτης του δυτικού Νταρφούρ, Ζααφάρ Αμπντελχακίμ Ισχάκ Ανταμ.