Η Μεγάλη Βρετανία ετοιμάζεται για την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, το προσεχές Σάββατο. Ο πρίγκιπας Χάρι επέστρεψε την Κυριακή στη χώρα γέννησής του για να πει το τελευταίο «αντίο» στον παππού του, τον οποίο -όπως φαίνεται από τα λόγια του- αγαπούσε και εκτιμούσε ιδιαίτερα.

Όπως είπε, ο εκλιπόντας προσέφερε απαράμιλλη αφοσίωση στη βασίλισσα Ελισάβετ, τη «γιαγιά» του, ενώ τόνισε ότι θα λείψει έντονα στη χώρα και τον κόσμο ολόκληρο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με την επιστροφή του στη Μεγάλη Βρετανία από τις ΗΠΑ, ο Χάρι σημειώνει πως ο δούκας του Εδιμβούργου υπήρξε ένας άνδρας «υψηλού καθήκοντος, τιμής και με πολύ χιούμορ».

«Στάθηκε βράχος στο πλευρό της αυτής μεγαλειότητας, της βασίλισσας, με απαράμιλλη αφοσίωση, στα 73 χρόνια του γάμου τους και ενώ θα μπορούσα να συνεχίσω, γνωρίζω ότι τώρα θα έλεγε σε όλους εμάς, με μια μπίρα στο χέρι, “τελειώνετε!”», αναφέρει ο πρίγκιπας. Και συμπληρώνει: «Επομένως, παππού, σε ευχαριστώ για την υπηρεσία σου, την αφοσίωσή σου στη γιαγιά και που πάντα ήσουν ο εαυτός σου».

«Η Μέγκαν, ο Άρτσι και εγώ, όπως και η δισέγγονή σου (που πρόκειται να γεννηθεί), θα κρατάμε ένα ιδιαίτερο μέρος για εσένα στις καρδιές μας», λέει ο Χάρι, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Λίγο πριν, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, δεύτερος στη σειρά διαδοχής του βασιλικού θρόνου, αποχαιρέτισε τον παππού του «για την ευσυνείδητη υπηρεσία του στο στέμμα», υπογράμμισε, όμως, ότι ο εκλιπών δούκας θα ήθελε τα μέλη της βασιλικής οικογένεια να συνεχίσουν αυτό που κάνουν