Ένας μακροχρόνιος φίλος του πρίγκιπα Φιλίππου εδώ και 4 δεκαετίες αποκάλυψε τη βαθιά τους φιλία, αλλά και το γεγονός ότι ο δούκας του Εδιμβούργου του συμπεριφερόταν πάντα ως ίσο προς ίσο.

Ο George Bowman ήταν κάποτε αντίπαλος του Φιλίππου στο Lowther Carriage Driving Trials, οι δύο άντρες έγιναν όμως καλοί φίλοι και ο δούκας τον επισκεπτόταν κάθε χρόνο για ποτό και φαγητό.

Ο 84χρονος δήλωσε στο ITV News: «Ήταν ένας άνθρωπος που σεβόμουν. Εγώ έχω ταπεινή καταγωγή, ήμουν έμπορος παλιοσίδερων και μέσω των αλόγων, ανέβηκα τα σκαλιά της ιεραρχίας. Πάντα με αντιμετώπιζε με μεγάλο σεβασμό και ως ίσο. Αυτό θαύμαζα σε εκείνον».

Με δάκρυα στα μάτια, ο Bowman πρόσθεσε: «Κλαίω ακόμα και όταν τα λέω αυτά. Ήταν μεγάλος άντρας».

Ο Φίλιππος επισκεπτόταν τις αρματοδρομίες του Lowther Castle κάθε χρόνο μεταξύ 1973-2008 και περνούσε εκεί 3 μέρες. Ο ίδιος ήταν εξάλλου πρωτεργάτης του σπορ, εκπροσωπώντας τη Μεγάλη Βρετανία σε 3 ευρωπαϊκά και 6 παγκόσμια πρωταθλήματα.

Στα πρώτα χρόνια, ο βασικός του αντίπαλος ήταν ο ντόπιος Bowman, παλιός παγκόσμιος πρωταθλητής του σπορ.

«Ήμασταν φίλοι, θα πίναμε ένα ποτό και θα συζητήσουμε και θα κάναμε μπάρμπεκιου. Όταν μεγάλωσε, συνέχισε να έρχεται ως κριτής και θεατής. Είχε πολύ καλή αίσθηση του χιούμορ. Έπινε ένα ποτήρι μπίρα και έλεγε αστεία»…