Η κενυατική αστυνομία συνέλαβε δύο Γερμανούς που φέρονται ότι σχετίζονται με τους Σομαλούς ισλαμιστές Σεμπάμπ, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου.

Η εφημερίδα The Standard, επικαλούμενη τον Τζον Μουλάουλου, έναν υψηλόβαθμο αξιωματικό της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ανέφερε ότι οι δύο άνδρες συνελήφθησαν στην πρωτεύουσα της Κένυας, το Ναϊρόμπι.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας επιβεβαίωσε τη σύλληψη, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.
Τα τελευταία χρόνια, πολλοί ξένοι έφυγαν από τις χώρες τους για να πολεμήσουν στο πλευρό των Σεμπάμπ εναντίον της σομαλικής κυβέρνησης. Ωστόσο, ένας αξιωματικός της κενυατικής αστυνομίας υποστήριξε ότι κάποιοι από αυτούς “ενδέχεται να επιστρέψουν στις πατρίδες τους γιατί η ομάδα με την οποία πολεμούσαν διαλύεται”.

Την 1η Σεπτεμβρίου ο ηγέτης των Σεμπάμπ Άχμεντ Άμπντι Γκοντάν σκοτώθηκε σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή. Ταυτόχρονα, οι δυνάμεις της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία έχουν εξαπολύσει μια μεγάλη επιχείρηση για να ανακαταλάβουν τις πόλεις που ελέγχουν οι ισλαμιστές.

Την Δευτέρα οι εισαγγελικές αρχές της Γερμανίας ανακοίνωσαν ότι τρεις Γερμανοί, για τους οποίους υπάρχουν υπόνοιες ότι ανήκαν στους Σεμπάμπ, συνελήφθησαν το Σάββατο στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, προερχόμενοι από την Κένυα. Μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί εάν οι τρεις ύποπτοι σχετίζονται με τους δύο άνδρες που συνελήφθησαν στο Ναϊρόμπι.