Εξέλιξη έχουμε στο θέμα με τη δολοφονία μέσα στο κελί του διαβόητου κατά συρροή δολοφόνου και βιαστή της Καλιφόρνια, γνωστού και ως «I-5 Strangler».

Ο 81χρονος Roger Kibbe πέθανε από το χέρι του συγκρατούμενού του, επίσης καταδικασμένου φονιά Jason Budrow, έναν άντρα που έχει το «666» τατουάζ στο μέτωπό του.

Ο 40χρονος Jason Budrow ομολόγησε τελικά πως σκότωσε τον serial killer συγκρατούμενό του σε πεντασέλιδη επιστολή, όπου γράφει για την «αποστολή» του να τον εκδικηθεί για λογαριασμό των θυμάτων του.

«Ανάληψη … Μακάρι οι ψυχές τους να πάνε στον παράδεισο», τιτλοφορεί το γράμμα του, όπου εξηγεί γιατί σκότωσε τον 81χρονο στις 28 Φεβρουαρίου μέσα στην πολιτειακή φυλακή Mule Creek.

Ο Kibbe είχε βιάσει και στραγγαλίσει τουλάχιστον 7 γυναίκες στις δεκαετίες του 1970 και του 1980. Η νεκροψία έδειξε πως ο κατά συρροή φονιάς είχε στραγγαλιστεί, αποκλείοντας έτσι την πιθανότητα αυτοκτονίας, σύμφωνα με το τοπικό γραφείο σερίφη που ανέλαβε την έρευνα.

Ο Budrow, που μπήκε στη φυλακή για τον φόνο μιας γυναίκας, ανέλαβε την ευθύνη με την επιστολή του, εξηγώντας πως σκεφτόταν να τον σκοτώσει από τον Νοέμβριο του 2020, περνώντας μήνες προσπαθώντας να γίνουν συγκάτοικοι στο κελί.

Ο φονιάς δήλωσε στο Bay Area News Group πως δολοφόνησε τον Kibbe με λαβή πνιγμού την ίδια μέρα που έγιναν συγκρατούμενοι. Τόσο καιρό μεθόδευε μάλιστα τη δολοφονία, θέλοντας να τον καλοπιάσει και να δεχτεί να μπουν στο ίδιο κελί.

«Οι πράξεις μου είχαν συγκεκριμένο στόχο», γράφει, «αυτό που ξεκίνησε ως απλό σχέδιο για τη δολοφονία ενός συγκρατούμενου … εξελίχθηκε σε μια αποστολή για την εκδίκηση αυτής της νέας κοπέλας, αλλά και όλων των θυμάτων του Roger Kibbe».

Ισχυρίζεται μάλιστα πως μετά τον φόνο, σκάλισε ένα «αντεστραμμένο πεντάλφα» στο σώμα του. Θέλησε έτσι να κάνει τον φόνο τελετουργικό, λέει ο άντρας που φέρεται να είχε σχέσεις με σατανιστικούς κύκλους.

Μετά τον φόνο, ο Budrow πιστεύει, όπως γράφει, ότι οι ψυχές των θυμάτων του Kibbe «έχουν αποδεσμευτεί από τον δολοφόνο τους και προσεύχομαι να μπορούν πια να αναπαυτούν εν ειρήνη»…