Πενία τέχνες κατεργάζεται, έλεγαν οι Αρχαίοι Έλληνες, μια παροιμία που ταιριάζει γάντι στην μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ιαπωνίας η οποία προσφέρει τη δυνατότητα στους πελάτες της να γευματίσουν σε ένα αεροπλάνο το οποίο είναι καθηλωμένο στο έδαφος, αναφέρει το BBC.

Η All Nippon Airways (ΑΝΑ) άρχισε να προσφέρει αυτή την υπηρεσία αυτή την εβδομάδα και ήδη η ανταπόκριση είναι μεγάλη, καθώς οι θέσεις εξαντλήθηκαν αμέσως.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να γευματίσουν στο Boeing 777 που είναι σταθμευμένο στο αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκιο για άλλες 11 ημέρες εντός του Απριλίου. Το κόστος ανέρχεται σε 460 ευρώ, για όσους θέλουν να απολαύσουν το γεύμα της αεροπορικής εταιρείας στην πρώτη θέση, ενώ υπάρχει και φθηνότερη επιλογή, με το εναλλακτικό γεύμα στα 230 ευρώ.

Η ΑΝΑ δεν είναι η πρώτη που προχώρησε σε αυτή την κίνηση, καθώς εδώ και μήνες οι αεροπορικές εταιρείες προσπαθούν να μηχανευτούν τρόπους για την αξιοποίηση των αεροσκαφών τους που έχουν καθηλωθεί λόγω της πανδημίας και τα έσοδά τους έχουν δεχθεί σφοδρό πλήγμα.

Τον Οκτώβριο η Singapore Airlines επίσης πρόσφερε σε πελάτες της την ευκαιρία να γευματίσουν σε ένα Airbus Α380 που ήταν σταθμευμένο στο αεροδρόμιο. Τα διαθέσιμα «εισιτήρια» για δύο ημέρες, με κόστος έως 450 ευρώ, εξαντλήθηκαν μόλις σε μισή ώρα.

Από την προηγούμενη εβδομάδα είναι διαθέσιμα σε ανθρώπους που δεν ταξιδεύουν το μενού της πρώτης θέσης της British Airways, μέσω της εταιρείας catering με την οποία συνεργάζεται. Σε αυτή την περίπτωση όμως δεν πηγαίνουν οι πελάτες στο αεροδρόμιο, αλλά τα γεύματα παραδίδονται στο σπίτι τους. Υπάρχουν τέσσερις διαθέσιμες επιλογές, η κάθε μία για δύο άτομα και οι τιμές ξεκινούν από περίπου 90 ευρώ.