Βραδύτερες του αναμενόμενου θα είναι τις επόμενες εβδομάδες οι παραδόσεις των εμβολίων, αλλά θα αυξηθούν τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, όπως δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Στέγασης Ρόμπερτ Τζένρικ.

«Έχουμε μικρότερη παροχή από αυτή που ελπίζαμε τις επόμενες εβδομάδες αλλά αναμένουμε ότι θα αυξηθεί και πάλι κατά τη διάρκεια του Απριλίου», δήλωσε ο Τζένρικ στο BBC, όπως αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ.

«Η κυκλοφορία των εμβολίων θα είναι λίγο βραδύτερη από αυτή που ελπίζαμε, αλλά όχι βραδύτερη σε σχέση με τον στόχο», δήλωσε. «Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι ο εφοδιασμός θα αυξηθεί τους μήνες του Μαΐου, του Ιουνίου και του Ιουλίου».

Ο Τζένρικ δήλωσε επίσης ότι δεν είναι ώρα να γίνει επίσημη δημόσια έρευνα για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην πανδημία, αλλά ότι ίσως υπάρξει χρόνος στο μέλλον για να αντλήσει κανείς διδάγματα. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να διεξαχθεί δημόσια έρευνα, ο Τζένρικ δήλωσε ότι η προσοχή της κυβέρνησης στρέφεται αυτή τη στιγμή στην κυκλοφορία του εμβολίου.

«Είμαστε σε θέση να αντλήσουμε διδάγματα» δήλωσε ο Τζένρικ στο ραδιόφωνο του BBC. «Θα υπάρξει μια στιγμή που θα μπορέσουμε να κάνουμε κάτι πιο επίσημο και να κοιτάξουμε στο παρελθόν και να αντλήσουμε διδάγματα».

Ο ίδιος πάντως δήλωσε ότι θα πάει διακοπές στο Ηνωμένο Βασίλειο και ότι είναι πολύ νωρίς για να εικάσει κανείς εάν θα επιτραπούν ή όχι οι διακοπές στο εξωτερικό φέτος το καλοκαίρι.

Ο Τζένρικ δήλωσε στο ραδιόφωνο LBC πως ελπίζει να υπάρχουν θερινές διακοπές, αλλά πρόσθεσε ότι ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς είναι αυτός που εξετάζει το ζήτημα των θερινών διακοπών στο εξωτερικό.