Κόλαση θυμίζει κάθε μέρα η Γάζα, που συνεχίζει να γίνεται στόχος των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών.

Τα ισραηλινά αεροπλάνα κατέστρεψαν ολοσχερώς μια πολυκατοικία στη Ράφα σκοτώνοντας επτά ανθρώπους, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών στη Γάζα Άσραφ αλ-Κούντρα.

Επίσης ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σε άλλο πλήγμα στον προσφυγικό καταυλισμό του Νουσεϊράτ στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών στη Γάζα Άσραφ αλ-Κούντρα.
 

Το ένοπλο τμήμα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ-Κάσαμ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως κατά την επίθεση στη Ράφα σκοτώθηκαν οι στρατιωτικοί διοικητές του Μοχάμεντ Αμπού Σαμάλα, Ραέντ αλ-Άταρ και Μοχάμεντ Μπαρχούμ. Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει μέχρι στιγμής προβεί σε σχόλιο. Πρόκειται για το φόνο των πιο υψηλόβαθμων στελεχών της Χαμάς αφότου το Ισραήλ εξαπέλυσε την επίθεσή του στον παλαιστινιακό θύλακο, στις 8 Ιουλίου.

Η επιδρομή αυτή πραγματοποιήθηκε τη μεθεπομένη ενός άλλου αεροπορικού πλήγματος που είχε στοιχίσει τη ζωή στη σύζυγο και σε ένα γιο του αρχηγού των Ταξιαρχιών αλ-Κάσαμ, του Μοχάμεντ Ντέιφ, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται στη ζωή, σύμφωνα με το κίνημά του.