Να εξομαλύνει τις σχέσεις της με την Ευρώπη φέρεται να προσπαθεί η Τουρκία την ώρα που η Ελλάδα συνεχίζει την ίδια ρητορική.

Η γειτονική μας χώρα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ προσπαθεί να δείξει διαφορετική εικόνα και στην Ανατολική Μεσόγειο. Μιλά μάλιστα για προβοκάτσιες, παρενοχλήσεις, για έντονη ρητορική την ώρα που οι προκλήσεις στη θάλασσα δεν λείπουν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις του, οραματίζεται να κατακτήσει τον κόσμο.

«Αυτός που ελέγχει τις θάλασσες μπορεί να ελέγχει τον κόσμο. Με αυτή την πίστη δίνουμε μεγάλη σημασία στην αύξηση της αποτρεπτικής ισχύος του ναυτικού μας» τονίζει ο Τούρκος πρόεδρος.

«Τον Ιανουάριο πραγματοποιήσαμε την τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας Istanbul, η οποία είναι η 5η φρεγάτα του Εθνικού πλοίου. Φέτος θα ενταχθούν στο ναυτικό μας το εκπαιδευτικό πλοίο Ufuk και το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων Anadolu. Toυ χρόνου σχεδιάζουμε να εντάξουμε στο στόλο μας το Piri Reis , το πρώτο από τα νέας τεχνολογίας υποβρύχιο μας» επισημαίνει.