Τεράστια έκρηξη σημειώθηκε στις 10:30 στη Γάζα από αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ, όπως μεταδίδει το διεθνές πρακτορείο Reuters.

Νωρίτερα ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε δώσει εντολή στον στρατό να απαντήσει με σφοδρότητα στην εκτόξευση ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας κατά του ισραηλινού εδάφους.

Στρατιωτικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ απαντούν στην εκτόξευση ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας πλήττοντας «θέσεις των τρομοκρατών» στον παλαιστινιακό θύλακα.

Τρεις ημέρες μετά την προσωρινή εκεχειρία που έληξε στις 8:00 το πρωί της Παρασκευής και μετά τις εξαγγελίες της Χαμάς ότι δεν θα συνεχίσει την κατάπαυση του πυρός εναντίον του Ισραήλ, η Λωρίδα της Γάζας μπαίνει εκ νέου σε καινούργιο κύκλο αίματος.

Από νωρίς το πρωί χιλιάδες κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας εγκαταλείπουν τα σπίτια τους φοβούμενοι νέες ισραηλινές επιδρομές, μετά την λήξη της ισχύς της εκεχειρίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.

Οι σειρήνες ήχησαν στην πόλη Ασκελόν του νότιου Ισραήλ λίγο πριν τη λήξη της εκεχειρίας, σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία, όπου μία ρουκέτα αναχαιτίσθηκε από το ισραηλινό αντιπυραυλικό σύστημα, με βάση τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.