«Μαλδίβες του Αιγαίου» αποκαλείται, σύμφωνα με την τουρκική Hurriyet, το νησί Καλέμ των 459 στρεμμάτων, τμήμα του οποίου πωλείται έναντι 400 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών (54 εκατομμυρίων δολαρίων).

Η νήσος βρίσκεται στο Αιγαίο, απέναντι από την ακτή της επαρχίας Ντίκιλι της Σμύρνης. Έχει απόσταση 500 μέτρων από την τουρκική ενδοχώρα και είναι απέναντι από τη Λέσβο. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το Καλέμ είναι γνωστό για τις μονοήμερες εκδρομές που πραγματοποιούν τουρίστες.

«Με την ξεχωριστή φυσική ομορφιά του, τα μπλε νερά και τη λευκή άμμο, το νησί προσελκύει το ενδιαφέρον υποψήφιων αγοραστών εδώ και χρόνια. Περίπου 400 εκατομμύρια τουρκικές λίρες ζητούνται για τα 258 στρέμματα, το μισό περίπου νησί δηλαδή», σημειώνει το δημοσίευμα και εξηγεί πως στο νησί υπάρχουν δύο resorts.

Αναφέροντας ότι ήδη πολλοί υποψήφιοι αγοραστές ανταποκρίθηκαν μόλις έγινε γνωστό ότι το νησί πωλείται, ο κτηματομεσίτης Evrim Kırmızıtaş Başaran δηλώνει στη Hurriyet ότι το νησί διαθέτει και γεωθερμικές πηγές περίπου 70 μέτρα κάτω από την επιφάνειά του.

«Ο υποψήφιος αγοραστής θέλει να αξιοποιήσει τόσο τα γεωθερμικά ύδατα όσο και να χτίσει ξενοδοχείο», αναφέρει και σημειώνει ότι έχει λάβει αντίστοιχη προσφορά από Καταριανό επενδυτή στο παρελθόν.