Οι γιατροί που έχουν αναλάβει την νοσηλεία του άνδρα που είχε ταξιδέψει σε χώρα της Δυτικής Αφρικής, όπου έχουν αναφερθεί κρούσματα του ιού Έμπολα και παρουσίαζε ύποπτα συμπτώματα, φέρονται καθησυχαστικοί ως προς το ενδεχόμενο ο ασθενής να πάσχει από την ασθένεια που έχει προκαλέσει σχεδόν 900 θύματα στην Αφρική.

«Μάλλον δεν πάσχει από Έμπολα» δήλωσαν οι γιατροί του νοσοκομείου «Όρος Σινά» στο Άπερ Ιστ Σάιντ του Μανχάταν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν πριν από λίγη ώρα.

Ο γιατρός Jeremy Boal και ο διευθυντής του νοσοκομείου, David Reich, επιβεβαίωσαν πως ο ασθενής υποβάλλεται σε εξετάσεις, όμως τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δεν δείχνουν να πάσχει από τον θανατηφόρο ιό του Έμπολα.
Σύμφωνα με τα όσα είπαν στη συνέντευξη Τύπου, τα οριστικά αποτελέσματα θα δημοσιευθούν εντός 24, ή το πολύ 48 ωρών.

Ο αγνώστων στοιχείων άνδρας, παρουσιάστηκε αυτοβούλως τη Δευτέρα το πρωί στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου, με υψηλό πυρετό και γαστρεντερικά προβλήματα που είναι τυπικά συμπτώματα του Έμπολα και οι γιατροί τον απομόνωσαν σε ειδική πτέρυγα, ενώ ακολουθήθηκαν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην εξαπλωθεί ο ιός.