Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε σήμερα το βομβαρδισμό ενός σχολείου του ΟΗΕ στη Λωρίδα της Γάζας και ζήτησε να διεξαχθεί άμεση έρευνα ώστε να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι για αυτή την «απαράδεκτη» ενέργεια.

«Καταδικάζουμε τους βομβαρδισμούς ενός σχολείου του ΟΗΕ στη Λωρίδα της Γάζας και μιας αγοράς στην Σετζάγια (συνοικία της πόλης της Γάζας). Είναι απαράδεκτο να σκοτώνονται εκτοπισμένοι άμαχοι, οι οποίοι βρήκαν καταφύγιο σε προστατευμένες περιοχές του ΟΗΕ αφού αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από τον ισραηλινό στρατό», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον.

«Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι για την ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα και ζητούμε εκ νέου από όλες τις πλευρές να επιτρέψουν άμεσα το άνοιγμα των οδών ώστε να φτάσει βοήθεια στον πληθυσμό», πρόσθεσε η Άστον.

Δεκαέξι Παλαιστίνοι σκοτώθηκαν χθες Τετάρτη όταν δύο οβίδες έπεσαν σε σχολείο του ΟΗΕ στον καταυλισμό προσφύγων Τζαμπαλίγια, 1 από τα 83 σχολεία της UNRWA που χρησιμοποιούνται για να δέχονται αμάχους που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους για να γλιτώσουν από τις μάχες.