Προβλήματα υδροδότησης εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν περίπου 8,8 εκατομμύρια άνθρωποι στο Τέξας, γύρω στο ένα τρίτο του πληθυσμού της πολιτείας, σύμφωνα με το CNN, μετά το μεγάλο κύμα ψύχους που προκάλεσε την περασμένη εβδομάδα τη διακοπή της λειτουργίας σταθμών παραγωγής ενέργειας.

Οδηγίες εξακολουθούν να δίνονται σε εκατομμύρια Τεξανούς να βράζουν το νερό πριν το χρησιμοποιήσουν, αν και όλοι οι σταθμοί παραγωγής ενέργειας επαναλειτούργησαν το Σαββατοκύριακο και η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε στις περισσότερες κατοικίες καθώς ο καιρός βελτιώθηκε.

Αξιωματούχοι στο Χιούστον, τη μεγαλύτερη πόλη στην πολιτεία, δήλωσαν πως το νερό είναι από χθες ασφαλές για χρήση χωρίς να χρειάζεται προηγουμένως βράσιμο, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ δήλωσε αργά χθες, Κυριακή, το βράδυ πως απευθύνθηκε στην Αεροφρουρά του Τέξας, την Εθνοφρουρά του Τέξας και τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις για να διανείμουν νερό.

«Παραδόθηκαν περίπου 3,5 εκατομμύρια φιάλες νερού», ανέφερε ο κυβερνήτης με μήνυμά του στο Twitter.

Μια φονική χειμερινή καταιγίδα προκάλεσε την περασμένη εβδομάδα εκτεταμένες διακοπές της ηλεκτροδότησης σε όλο το Τέξας, μια πολιτεία ασυνήθιστη στο ακραίο ψύχος, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 24 άνθρωποι και κατά την κορύφωση του φαινομένου να διακοπεί η ηλεκτροδότηση περισσότερων από 4 εκατομμύρια ανθρώπων.

Το Τέξας φέρνει επίσης υδραυλικούς από άλλες πολιτείες για να βοηθήσουν στην επισκευή αγωγών, ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, ο κυβερνήτης. Ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές που δεν έχουν ασφάλεια ενδέχεται να μπορέσουν να επιδιώξουν αποζημίωση από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων (FEMA), πρόσθεσε.