Η αστυνομία στην Καλιφόρνια έδωσε στη δημοσιότητα ένα συγκλονιστικό βίντεο που καταγράφει τη στιγμή που μια γυναίκα, η οποία κρατά ένα μαχαίρι, πέφτει νεκρή στη μέση του δρόμου από τα πυρά αστυνομικού.

Οι εικόνες δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη από το γραφείο του σερίφη στη Νεβάδα και σε αυτές φαίνεται η 33χρονη Αριέλα Κρόφορντ να περπατά στην άκρη του δρόμου στην Άλτα Σιέρα με τα δύο μικρά παιδιά της όταν ο αστυνομικός Κέιλεμπ Τοντίριαν την πλησιάζει.

Ένας κάτοικος της περιοχής είχε καλέσει την αστυνομία στις 4 Φεβρουαρίου για να αναφέρει πως μια γυναίκα περπατούσε στη μέση του δρόμου την ώρα που είχε «σημαντική κίνηση», ανέφερε το γραφείο του σερίφη.

Στο βίντεο φαίνεται η Κρόφορντ να εκνευρίζεται αμέσως με τους αστυνομικούς που την πλησιάζουν και να βγάζει ένα μεγάλο μαχαίρι, σύμφωνα με τη NY Post. « Για λόγους που δεν γνωρίζουμε ακόμη, η κ. Κρόφορντ ήταν πολύ εκνευρισμένη με την παρουσία των αστυνομικών μας παρά το γεγονός ότι ένας από αυτούς της λέει πως δεν είχε μπλέξει κάπου», αναφέρθηκε.

Ο Τοντίριαν λέει στην Κρόφορντ πως «δεν έχει μπλέξει κάπου» και αρνείται ότι θα αγγίξει τα παιδιά της. «Αλλά πρέπει να απομακρύνουμε το μαχαίρι σου» της λέει.

«Μην πειράξεις τα μωρά μου», απαντά εκείνη προτού αρχίσει να ουρλιάζει στους αστυνομικούς. «Αν συμβεί κάτι σε μένα ή στα μωρά μου, όλοι σε όλο τον κόσμο θα το μάθουν».

Ο αστυνομικός απαντά πως θέλει απλώς να βοηθήσει, εκείνη όμως συνεχίζει να ουρλιάζει και περπατά προς το μέρος του, την ώρα που ένας δεύτερος αστυνομικός προτάσσει ένα Taser.

Στη συνέχεια, η γυναίκα αρχίζει να κυνηγά τον αστυνομικό με το μαχαίρι και ο Τοντίριαν πυροβολεί. «Αφότου ο αστυνομικός Τοντίριαν πυροβόλησε, η κ. Κρόφορντ κρατούσε ακόμη το μαχαίρι», σημείωσε το γραφείο του σερίφη στη δήλωσή του που συνόδευε τη δημοσίευση του βίντεο. «Όταν το άφησε, οι αστυνομικοί άρχισαν αμέσως να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες».

Η Κρόφορντ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Η έρευνα για την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη.