Λανθασμένα αποτελέσματα από τα τεστ κορονοϊού στα οποία είχαν υποβληθεί, έλαβαν χιλιάδες εργαζόμενοι της Amazon στο Ηνωμένο Βασίλειο, με συνέπεια να τους δοθούν ανακριβείς πληροφορίες σε σχέση με το τεστ.

Σύμφωνα τον Guardian, 3.853 υπάλληλοι του προσωπικού της εταιρείας έλαβαν εσφαλμένα αποτελέσματα καθώς διαγνώστηκαν αρνητικοί, ωστόσο ειδοποιήθηκαν πως βρέθηκαν θετικοί στον ιό και τους ζητήθηκε να μπουν σε καραντίνα.

Το Τμήμα Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας (DHSC) τόνισε ότι το ζήτημα επιλύθηκε μέσα σε μια μέρα, ωστόσο οι αρμόδιοι της υπηρεσίας της Amazon που έχουν επιφορτιστεί με τον εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων, αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωποι με τις συνέπειες του συγκεκριμένου σφάλματος.

Ένας εργαζόμενος του προγράμματος «Εντοπισμού και Ιχνηλάτησης» του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) δήλωσε σχετικά: «Τα τεστ από όσο ξέρω ήταν σωστά, αλλά οι πληροφορίες για τα αποτελέσματα ήταν λανθασμένες».

Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα ο λόγος για τον οποίο προέκυψε το σφάλμα, ωστόσο ορισμένοι επαγγελματίες του τομέα της υγειονομικής περίθαλψης έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους σχετικά με τη χρήση άπειρου και ανειδίκευτου προσωπικού για τη διενέργεια κλινικών δοκιμών στους χώρους εργασίας.

Το πρόγραμμα ιχνηλάτησης και ελέγχου κρουσμάτων κορονοϊού της εταιρείας μπήκε σε εφαρμογή τον περασμένο Οκτώβριο.