Γνωστή και αγαπημένη φιγούρα στη μουσική σκηνή του Μπρίστολ και ο πιο τακτικός θαμώνας σε μουσικές βραδιές και συναυλίες στην πόλη, πριν τον κορονοϊό ο Τζεφ Τζόουνς, γνωστός ως Big Jeff παρουσιάζει μια διαφορετική του πτυχή.

Πρόκειται για έναν από τους πιο σεβαστούς κριτικούς μουσικής με την παρουσία του σε μια συναυλία να θεωρείται πολύτιμη αναγνώριση της ποιότητάς της, ο οποίος παρουσιάζει σε μία από τις πιο διάσημες αίθουσες συναυλιών της πόλης, το Bristol Beacon, πρώην Colston Hall, τα έργα τέχνης του.

Την περασμένη Τετάρτη εγκαινιάστηκε η έκθεσή του με έργα ζωγραφικής και τίτλο «Welcome To My World» που αντικατοπτρίζουν από τη μία την αγάπη του για τη μουσική και από την άλλη τον αγώνα που δίνει για να ξεπεράσει προβλήματα αγχώδους διαταραχής.

«Τέχνη για μένα είναι η έκφραση συναισθημάτων, δεν μπορώ να το εξηγήσω με άλλον τρόπο. Οι πίνακες υπογραμμίζουν τα ζητήματα μου με εμπόδια, κρυμμένο άγχος, τα θέματα ψυχικής υγείας» δήλωσε ο Big Jeff.

«Το πώς με βλέπουν οι άνθρωποι είναι ένα πράγμα – αλλά εσωτερικά μερικές φορές νιώθω εντελώς διαφορετικός. Χρησιμοποιώ την τέχνη ως τρόπο έκφρασης πραγμάτων που δεν είναι πάντα εύκολο να συζητηθούν» τόνισε.

Στα έργα του, τα οποία διακρίνονται για τη ζωντάνια και τη δραματικότητα, περιλαμβάνονται πίνακες καλλιτεχνών που τον έχουν εμπνεύσει, όπως η Gaelynn Lea Tressler, Αμερικανίδα τραγουδίστρια της φολκ, βιολίστρια και υποστηρίκτρια των ατόμων με αναπηρίες και ο τρομπετίστας Pete Judge με έδρα το Μπρίστολ.

Το πρώτο πορτρέτο του καλλιτέχνη φέρει τον τίτλο Raggs και είναι μια μελέτη της μουσικού με έδρα το Λονδίνο, Rachel Aggs.

Ο επιμελητής της έκθεσης Λι Ντοντς είπε: «Συνεργαζόμαστε με τον Jeff εδώ και μερικά χρόνια, αφού ανακαλύψαμε το λαμπρό ταλέντο του, όταν δημοσίευσε μια φωτογραφία του πίνακα Raggs στο Facebook. Οι πίνακες του είναι αναζωογονητικοί και σίγουρα θα είναι δημοφιλείς στους θαυμαστές της μουσικής και τους συλλέκτες τέχνης στο Μπρίστολ και ευρύτερα».

Μπορεί να νοσταλγεί τη ζωντανή μουσική, ωστόσο ο Big Jeff συνεχίζει τη ζωγραφική. «Είναι δύσκολο να είσαι μακριά από τη ζωντανή μουσική» είπε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα The Guradian. «Δεν είναι μόνο η μουσική που σου λείπει, αλλά και τα πρόσωπα. Θα είναι υπέροχο να επιστρέψουμε».