Δύο πειρατικές επιθέσεις δέχθηκαν πλοία ελληνικών συμφερόντων με διαφορά λίγων ημερών στη δυτική Αφρική.

Σύμφωνα με το maritimebulletin.net, το Σάββατο το βράδυ στις 23.30 (τοπική ώρα) πειρατές επιβιβάστηκαν στο ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «Sea Phantom», 115 ναυτικά μίλια ανοικτά των ακτών του Kribi στον Κόλπο της Γουινέας ΝΔ της Ντουάλα του Καμερούν.

Τα μέλη του πληρώματος, 18 υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας Έλληνας είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα μετο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επίθεση έγινε από οκτώ ένοπλους πειρατές. Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας το πλήρωμα του πλοίου όταν αντιλήφθηκε του ένοπλους συγκεντρώθηκε στα δωμάτια ασφαλείας του πλοίου ενώ οι πειρατές μετά από ώρα αποχώρησαν.

Το πλοίο με σημαία «Νήσων Μάρσαλ» αυτή τη στιγμή είναι ασφαλές και βρίσκεται στα ανοιχτά του Καμερούν.

Επίσης, όπως αναφέρει το defenceweb.co.za, στις 8 Φεβρουαρίου 75 ναυτικά μίλια δυτικά του Port Gentil στη Γκαμπόν, έξω από τον Κόλπο της Γουινέας, πειρατές επιτέθηκαν στο τάνκερ VLCC Seaking της εταιρείας Thenamaris, με σημαία Μπαχαμών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένα μικρό σκάφος πλησίασε το τάνκερ και τέσσερις πειρατές επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε αυτό χρησιμοποιώντας σκάλες, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.