Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη συντριβή του αεροσκάφους Μπόινγκ 777 της εταιρείας Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία είναι πάνω από 300 άνθρωποι, περιλαμβανομένων 23 υπηκόων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, δήλωσε σήμερα στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας

«Πάνω από 300 αθώοι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί. . . είναι γνωστό ότι 23 αμερικανοί πολίτες» είναι ανάμεσα στα θύματα, ανέφερε ο Ζόριαν Σκίριακ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

Νωρίτερα, η αεροπορική εταιρεία της Μαλαισίας στην οποία ανήκε το μοιραίο αεροσκάφος έχει ανακοινώσει ότι στο Μπόινγκ 777 επέβαιναν 280 επιβάτες και 15μελές πλήρωμα.

Στη μοιραία πτήση επέβαιναν τουλάχιστον τέσσερις Γάλλοι, όπως δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς.

Ερωτηθείς σχετικά με τις πληροφορίες ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν τέσσερις Γάλλοι, ο Φαμπιούς είπε: «Ήταν τουλάχιστον τέσσερις».

«Πρέπει να ξεκινήσει άμεσα έρευνα για αυτήν την μεγάλη τραγωδία», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας μιλώντας στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Ακτή Ελεφαντοστού, όπου συνοδεύει τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.