Μετά την επανέναρξη της ισραηλινής επίθεσης εναντίον της Λωρίδας της Γάζας έπειτα από την εκεχειρία που διήρκησε μερικές ώρες, ένας Παλαιστίνιος 77 ετών σκοτώθηκε σήμερα από μια αεροπορική επιδρομή όπως ανακοίνωσαν οι παλαιστινιακές αρχές.

Ο θάνατος τους άνδρα αυτού στο Χαν Γιούνες, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, ανεβάζει σε 193 τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες οκτώ ημέρες που διαρκεί η ισραηλινή επίθεση, σημείωσε ο Άσραφ αλ Κούντρα επικεφαλής της υπηρεσίας παροχής πρώτων βοηθειών.

Στο μεταξύ οργισμένοι διαδηλωτές ανάγκασαν τον παλαιστίνιο υπουργό Υγείας Τζαουάντ Άουαντ να εγκαταλείψει τη Γάζα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Η συνοδεία του Άουαντ, που έφτασε στον θύλακα από το συνοριακό πέρασμα της Ράφα στην Αίγυπτο, έγινε δεκτή με αυγά και παπούτσια από τους διαδηλωτές, γεγονός που ανάγκασε τον υπουργό να ακυρώσει την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Σίφα της Γάζας.

Μπροστά από το νοσοκομείο άλλοι διαδηλωτές που τον περίμεναν κατήγγειλαν την αδράνεια της κυβέρνησης εθνικής ενότητας των Παλαιστινίων στην οποία συμμετέχει και η οποία έχει την έδρα της στη Δυτική Όχθη.

«Η Γάζα βομβαρδίζεται, η Γάζα καταστρέφεται και τώρα έρχονται!», κατήγγειλε ένας διαδηλωτής, ο Άχμεντ Μουρτάτζα.

Χαρακτηριστικό της οργής των κατοίκων της Γάζας εναντίον των αρχών στη Ραμάλα είναι και το γεγονός ότι κάποιοι φώναζαν: «Ο Αμπού Μάζεν (ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς) είναι συνεργάτης» του Ισραήλ.