Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς δήλωσε σήμερα πως προτίθεται να εκτοξεύσει ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του διεθνούς αεροδρομίου Μπεν-Γκουριόν του Τελ Αβίβ και προειδοποίησε τις αεροπορικές εταιρείες να μην πραγματοποιούν πτήσεις προς αυτή την κύρια πύλη του Ισραήλ προς τον κόσμο. Την ίδια ώρα, οι νεκροί Παλαιστίνιοι από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, πριν από τέσσερις ημέρες, έφθασαν σήμερα τους 100.

Το αεροδρόμιο συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά αφότου το Ισραήλ άρχισε, την Τρίτη, την αεροπορική επίθεσή του στη Λωρίδα της Γάζας και οι παλαιστίνιοι μαχητές αύξησαν τις εκτοξεύσεις ρουκετών εναντίον του Ισραήλ.

Οι διεθνείς αεροπορικές εταιρείες συνεχίζουν τις πτήσεις τους, παρά τις καθημερινές πλέον εκτοξεύσεις ρουκετών εναντίον του Τελ Αβίβ, οι οποίες είτε αναχαιτίζονται από την ισραηλινή αντιπυραυλική άμυνα είτε πέφτουν σε περιοχές όπου δεν προκαλούν θύματα.

«Η ένοπλη πτέρυγα του κινήματος Χαμάς αποφάσισε να απαντήσει στην ισραηλινή επίθεση και σας προειδοποιούμε να μην πραγματοποιείτε πτήσεις προς το αεροδρόμιο Μπεν-Γκουριόν, το οποίο θα είναι ένας από τους στόχους μας σήμερα επειδή φιλοξενεί και μια στρατιωτική αεροπορική βάση», αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε από τις Ταξιαρχίες Ιζ ελ-Ντιν αλ-Κάσαμ της ισλαμιστικής οργάνωσης.

Η οργάνωση, η οποία λέει πως εξέδωσε την προειδοποίηση προς τις αεροπορικές εταιρείες ώστε να αποφευχθεί ενδεχόμενος τραυματισμός των επιβατών τους, είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως εκτόξευσε ήδη σήμερα εναντίον του αεροδρομίου τουλάχιστον μια ρουκέτα.

Εκπρόσωπος της ισραηλινής Αερολιμενικής Αρχής δήλωσε πως μια σειρήνα ήχησε στο Μπεν-Γκουριόν και πως κάθε δραστηριότητα διακόπηκε για περίπου 10 λεπτά, αλλά πρόσθεσε πως επρόκειτο για ένα γενικό συναγερμό στην περιοχή του Τελ Αβίβ και δεν αφορούσε άμεση απειλή για το αεροδρόμιο.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών της Γάζας, δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα στο κέντρο της Λωρίδας στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής, αυξάνοντας σε 100 τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης, πριν από τέσσερις ημέρες.

Τη στιγμή της επίθεσης, οι δύο Παλαιστίνιοι κυκλοφορούσαν μέσα σε αυτοκίνητο του δήμου της Γάζας στον τομέα του προσφυγικού καταυλισμού του Μπουρέιτζ. Ένας τρίτος άνδρας που επέβαινε στο όχημα τραυματίσθηκε σοβαρά, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών Ασράφ αλ-Κούντρα.