Ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ, ο οποίος μέχρι σήμερα υποβάθμιζε τις ανησυχίες για την ασφάλεια, δήλωσε στην κυριακάτικη γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag ότι ανησυχεί: «Υπάρχουν ενδείξεις που πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη για επιθέσεις στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Τα γεγονότα με ώθησαν να εκφράσω τις ανησυχίες μου δημοσίως για πρώτη φορά».

Ο Ντε Μεζιέρ χαρακτήρισε εξάλλου τα παγιδευμένα δέματα που εστάλησαν από την Υεμένη μια πολύ σοβαρή απόπειρα επίθεσης και δήλωσε ότι η Γερμανία επιθυμεί την εισαγωγή νέων μέτρων ασφαλείας από την ΕΕ κατά των τρομοκρατικών επιθέσεων όσον αφορά τις αεροπορικές μεταφορές ώστε να βοηθήσει στην ενίσχυση των παγκόσμιων κανόνων.

Ο Τόμας ντε Μεζιέρ στις δηλώσεις του στην Bild am Sonntag δήλωσε ότι θα παρουσιάσει τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες στους ευρωπαίους εταίρους του ένα επείγον σχέδιο για τη βελτίωση της ασφάλειας των αεροπορικών μεταφορών. «Τα εθνικά μέτρα (για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας) δεν είναι πολύ αποτελεσματικά. Γι’αυτό οι υπουργοί Εσωτερικών (της ΕΕ) θα συζητήσουν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες το θέμα αυτό κατόπιν δικού μου αιτήματος. Θα παρουσιάσω ένα σχέδιο».