«Ελπίζουμε απλώς όλοι ότι θα ζήσουμε και θα γλιτώσουμε από αυτό» λέει ο 73χρονος οδηγός φορτηγού Τόνι Μπράνουν στην κάμερα του Sky News την ώρα που δίνει μάχη για τη ζωή του με την Covid-19 σε βρετανικό νοσοκομείο.

Οι δηλώσεις αυτές γίνονταν το απόγευμα της Πέμπτης. Όταν ο δημοσιογράφος κάλεσε τη γυναίκα του Λίντα το Σάββατο για να την ενημερώσει ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη συνέντευξη για το Sky News, του είπε πως ο Τόνι δεν τα είχε καταφέρει. Είχε πεθάνει το βράδυ της Παρασκευής.

Οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται αντιμέτωποι με μια μάχη που δίνουν μόνοι τους, χωρίς τους αγαπημένους τους ανθρώπους κοντά τους. Η μοναδική τους συντροφιά είναι οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε λίγο προτού ο Τόνι φύγει από τη ζωή εξαιτίας του κορονοϊού. Η Λίντα έδωσε την άδειά της για να παίξει η συνέντευξη προκειμένου να ακουστεί τι είχε να πει ο σύζυγός της.

«Απολύτως τρομερό. Είναι πολύ, πολύ τρομακτικό. Είχα κάποιες πολύ κακές νύχτες, πολύ ανησυχητικές νύχτες. Δύο φορές πήγα να πάρω τη γυναίκα μου, να της πω ότι δεν θα επιστρέψω. Είναι πολύ δύσκολο», ακούγεται να λέει ο Τόνι όταν ο δημοσιογράφος τον ρωτά πώς αισθάνεται.

«Αν οι άνθρωποι είχαν προσέξει περισσότερο όταν αυτό ξεκίνησε και δεν το είχαν αγνοήσει, δεν θα ήμασταν σε αυτό το χάλι», συνεχίζει και αναφέρει: «Δεν θα είχαμε τόσους πολλούς θανάτους, τόσους ανθρώπους που είναι σοβαρά άρρωστοι».

Καθώς μιλούσε, η φωνή του γινόταν πιο αδύναμη, περιγράφει ο δημοσιογράφος και εξηγεί ότι του είπε πόσο του έλειπε η σύζυγός του. «Μου λείπει», ανέφερε, καθώς είχε δύο εβδομάδες να τη δει.

Δείτε το σημείο στο παρακάτω βίντεο μετά το 8:10…