Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για «συγκεκριμένη απειλή» σε αεροδρόμιο της Ουγκάντα

Κάλεσε τους αμερικανούς υπηκόους να μην ταξιδέψουν στη χώρα


ΚΟΣΜΟΣ
20:42
03/07/2014
Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για «συγκεκριμένη απειλή» σε αεροδρόμιο της Ουγκάντα
loading

Για την ύπαρξη μιας «συγκεκριμένης απειλής» επίθεσης στο διεθνές αεροδρόμιο Έντεμπε, στην Ουγκάντα προειδοποίησε η Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στην πρωτεύουσα της αφρικανικής χώρας, σύμφωνα με μια ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπο της αμερικανικής πρεσβείας στην Καμπάλα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πληροφορίες της αστυνομίας της Ουγκάντας αφήνουν να εννοηθεί πως η επίθεση αυτή μπορεί να σημειωθεί μέσα στο χρονικό περιθώριο από τις 21:00 ως τις 23:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Η αμερικανική πρεσβεία κάλεσε τους υπηκόους των ΗΠΑ οι οποίοι προγραμμάτιζαν να ταξιδέψουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να αναθεωρήσουν τα σχέδιά τους.

Ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας της Ουγκάντας ανέφερε ότι εκδόθηκε μια κατεπείγουσα ειδοποίηση την Τετάρτη, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Ίγκνι Ουγκουντούρα, η υπηρεσία του πράγματι εξέδωσε μια προειδοποίηση χθες με την οποία «ενημέρωνε τους αερολιμένες», χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ έχει εκδώσει και άλλες ειδοποιήσεις φέτος σχετικά με πιθανές επιθέσεις στην Ουγκάντα, η οποία σύμφωνα με την Ουάσινγκτον αντιμετωπίζει μια «διαρκή απειλή».

Η οργάνωση αλ Σεμπάμπ είχε προβεί σε μια επίθεση σε εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι, στη γειτονική Κένυα, πέρυσι ενώ το 2010 είχε αναλάβει την ευθύνη για βομβιστικές επιθέσεις σε μπαρ της Ουγκάντας όπου θαμώνες παρακολουθούσαν το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου.

Δεκάδες άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους στις επιθέσεις αυτές. Πρόσφατα η Σεμπάμπ απείλησε να προχωρήσει σε νέες επιθέσεις εναντίον της Ουγκάντας και άλλων χωρών που συνεισφέρουν δυνάμεις στη στρατιωτική αποστολή της Αφρικανικής Ένωσης η οποία μάχεται εναντίον της οργάνωσης αυτής, η οποία θεωρείται πως συνδέεται με την αλ Κάιντα, στο έδαφος της Σομαλίας.

Πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ουγκάντας Οφουόνο Οπόντο αναγνώρισε μεν την «απειλή», αλλά εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας πως η χώρα «αντιδρά» σε αυτήν. «Το επίπεδο συναγερμού όσον αφορά την τρομοκρατία στην Ουγκάντα είναι αυξημένο εδώ και σχεδόν ένα χρόνο», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει