Συναγερμός σήμανε πριν από λίγη ώρα στην Ουάσιγκτον εξαιτίας φωτιάς που ξέσπασε κοντά στο κτίριο του Καπιτωλίου. Η τεταμένη κατάσταση στις ΗΠΑ λόγω της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν την Τετάρτη μετά και τα αιματηρά γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου είχαν ως αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν οι Αρχές άμεσα και να μπει σε lockdown το Καπιτώλιο.

Όπως έγινε ωστόσο γνωστό στη συνέχεια, δεν υπάρχει απειλή για το κοινό. Σύμφωνα με το Reuters, όσοι βρίσκονται στο Καπιτώλιο, κλήθηκαν να παραμείνουν σε ασφαλές σημείο μέχρι να ερευνηθεί το περιστατικό.

«Δεν υπάρχει καμία απειλή για το κοινό», ανέφερε σε ένα tweet η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ. Από την πλευρά της, η Αστυνομία του Καπιτωλίου ανέφερε, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε, ότι συστήθηκε στα μέλη και το προσωπικό να καταφύγουν σε ασφαλές μέρος, καθώς οι αρχές ερευνούσαν το περιστατικό.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως το Καπιτώλιο αποκλείστηκε λόγω εξωτερικής απειλής για την ασφάλεια.

Πληροφορίες αναφέρουν ακόμη πως διακόπηκε για λόγους ασφαλείας πρόβα για την ορκωμοσία του νέου προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Όλοι οι συμμετέχοντες στην πρόβα για την ορκωμοσία Μπάιντεν απομακρύνθηκαν εντός του κτιρίου και οδηγήθηκαν στη ροτόντα του Καπιτωλίου και σε άλλους εσωτερικούς χώρους, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Τζο Μπάιντεν ορκίζεται την Τετάρτη.