Το γραφείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ κάλεσε σήμερα όλους τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους να επιδείξουν «μέγιστη αυτοσυγκράτηση» μετά την ανακάλυψη των πτωμάτων τριών ισραηλινών εφήβων κοντά στην Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης.

Το Ισραήλ βομβάρδισε σήμερα δεκάδες θέσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς κατηγορεί την ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση για την απαγωγή και το φόνο των τριών νέων.

«Καλούμε όλα τα μέρη να απόσχουν από την τιμωρία ατόμων για αδικήματα που δεν έχουν διαπράξει προσωπικά ή με επιβολή συλλογικών τιμωριών», δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στη Γενεύη η εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ραβίνα Σαμντασάνι.

Το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας, το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως αργά χθες, Δευτέρα, το βράδυ και επρόκειτο να συνεδριάσει και πάλι σήμερα, είναι διχασμένο όσον αφορά το εύρος οποιασδήποτε περαιτέρω δράσης στη Λωρίδα της Γάζας και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Οι ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως αεροσκάφη επιτέθηκαν σε 34 θέσεις, οι περισσότερες από τις οποίες της Χαμάς, αν και στη δήλωσή τους δεν συνδέουν τις επιδρομές με τις απαγωγές. Από παλαιστινιακές ιατρικές πηγές έγινε γνωστό πως δύο άνθρωποι τραυματίσθηκαν ελαφρά.

Οι ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν επίσης πως 18 παλαιστινιακές ρουκέτες εκτοξεύθηκαν εναντίον του Ισραήλ από τη Γάζα κατά τις δύο τελευταίες ημέρες. Ισραηλινοί αξιωματούχοι κατηγόρησαν γι’ αυτές τις εκτοξεύσεις ρουκετών τη Χαμάς.

Η ισλαμιστική οργάνωση δεν έχει ούτε επιβεβαιώσει ούτε διαψεύσει τις κατηγορίες του Ισραήλ για το ρόλο της στην εξαφάνιση των τριών ισραηλινών φοιτητών στις 12 Ιουνίου ενώ έκαναν οτοστόπ κοντά σε εβραϊκό οικισμό.