Είναι ένα νέο ταμείο ανεργίας, όπως το λένε χαρακτηριστικά, η αποκλειστική για κάποιους διέξοδος για να βγουν από τη δυσπραγία και να βγάλουν μερικά λεφτά.

Για άλλους είναι μάλιστα μονόδρομος μέσα στην πανδημία, ο μόνος τρόπος να επιβιώσουν οικονομικά.

Για το OnlyFans ο λόγος, τη διαβόητη πια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που επιτρέπει στους χρήστες να πουλούν προκλητικές ή ακόμα και γυμνές φωτογραφίες τους.

Το συνδρομητικό κοινωνικό μέσο εκτοξεύτηκε μέσα στην πανδημία του κορονοϊού και για κάποιες γυναίκες λειτούργησε ως χρυσωρυχείο. Πλέον όμως ο ανταγωνισμός είναι τόσο μεγάλος που οι περισσότερες δεν βγάζουν ούτε καν τα προς το ζην.

Η Savannah Benavidez, για παράδειγμα, άφησε τη δουλειά της τον Ιούνιο για να μεγαλώσει τον 2 ετών γιο της, όταν έκλεισαν οι παιδικοί σταθμοί στις ΗΠΑ. Είχε όμως λογαριασμούς να πληρώσει, κι έτσι άνοιξε τη δική της σελίδα στο OnlyFans.

Η 23χρονη έβγαλε 64.000 δολάρια από τον Ιούλιο, ένα ποσό που της άλλαξε τη ζωή. «Είναι περισσότερα λεφτά από όσα έχω βγάλει ποτέ σε οποιαδήποτε δουλειά», είπε στους New York Times.

To ίδιο έλπιζε και η Lexi Eixenberger, μια σερβιτόρα που έμεινε άνεργη μέσα στην πανδημία και ξεκίνησε τη δική της περιπέτεια με την πλατφόρμα τον Νοέμβριο. Δεν έχει βγάλει όμως παρά μόλις 500 δολάρια.

Το OnlyFans φτιάχτηκε το 2016 και έχει τη βάση του στη Βρετανία, έχοντας πια πάνω από 90 εκατ. χρήστες και περισσότερους από 1 εκατ. δημιουργούς περιεχομένου.

Με εκατομμύρια πια ανθρώπους χωρίς δουλειά και προοπτική, ολοένα και περισσότεροι στρέφονται στην υπηρεσία για να βγάλουν τον επιούσιο.

«Πολλοί μετακινούνται στο OnlyFans εξαιτίας της απόγνωσης», λέει στην εφημερίδα η καθηγήτρια κοινωνιολογίας, Angela Jones, «άνθρωποι που ανησυχούν για το φαγητό τους, ανησυχούν για τα φώτα που μένουν ανοιχτά, ανησυχούν να μην τους κάνουν έξωση».

Για κάθε Benavidez εκεί έξω όμως, υπάρχουν δεκάδες σαν την Eixenberger που δεν βγάζουν ούτε τα βασικά για να ζήσουν.