Μέσα σε έναν κλοιό μέτρων ξεκίνησε την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου στο Αμερικανικό Κογκρέσο η συζήτηση για το κατηγορητήριο σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εγκαλείται πως ενθάρρυνε την εισβολή στο Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον που είχε είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε ανθρώπων.

Το αποτέλεσμά της είναι λίγο πολύ αναμενόμενο, καθώς οι Δημοκρατικοί έχουν την πλειοψηφία στο Σώμα. Ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ θα γίνει έτσι ο πρώτος στην ιστορία που θα έχει παραπεμφθεί δύο φορές από το Κογκρέσο στο πλαίσιο διαδικασίας για την καθαίρεσή του.

Στο μεταξύ οι εικόνες από το Καπιτώλιο κάνουν τον γύρω του διαδικτύου και απεικονίζουν την Εθνοφρουρά να έχει κατακλύσει το χώρο και να θυμίζει στρατόπεδο, καθώς υπάρχουν ανησυχίες στις Αρχές για επεισόδια από υποστηρικτές του Τραμπ. Κάτι ανάλογο ισχύει και για την υπόλοιπη Ουάσινγκτον -έστω και σε μικρότερο βαθμό.

Η πρωτεύουσα θα είναι «αστακός» και την εβδομάδα της τελετής ορκωμοσίας του μελλοντικού προέδρου των ΗΠΑ, του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου. Μάλιστα, η εταιρία Airbnb, που ειδικεύεται στην ενοικίαση καταλυμάτων σε ιδιώτες, ανακοίνωσε πριν κάποιες ώρες ότι ακυρώνει και μπλοκάρει τις κρατήσεις στην πλατφόρμα της την περίοδο αυτή.

«Η Airbnb θα ακυρώσει τις κρατήσεις στην Ουάσινγκτον και τα προάστιά της κατά τη διάρκεια της εβδομάδας της τελετής ορκωμοσίας», αναφέρει η εταιρία σε ανακοίνωσή της, την οποία αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.