Θέση στα όσα έχουν γίνει στις ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο πήρε η Μελάνια Τραμπ. Η πρώτη κυρία της χώρας έσπασε σήμερα τη σιωπή της και καταδίκασε τη βία, αλλά ταυτόχρονα και τις επιθέσεις -όπως τις ανέφερε- που δέχεται η ίδια.

«Καταδικάζω απερίφραστα τις βιαιοπραγίες που σημειώθηκαν στο Καπιτώλιο. Η βία ποτέ δεν είναι αποδεκτή», γράφει η Μελάνια Τραμπ σε μια επιστολή της που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Λευκού Οίκου. «Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε ότι τόσοι άνθρωποι ενθουσιάζονται και παθιάζονται για τις εκλογές, αλλά δεν μπορούμε ποτέ να δεχτούμε ότι αυτός ο ενθουσιασμός θα μετατραπεί σε βία», πρόσθεσε η σύζυγος του Αμερικανού απερχόμενου προέδρου.

Η Μελάνια Τραμπ δεν αναφέρει πάντως ξεκάθαρα ότι εκείνοι που έσπειραν το χάος στο Καπιτώλιο ήταν οι υποστηρικτές του συζύγου της.

Στην ίδια επιστολή και σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρώτη κυρία καταγγέλλει τις «προσωπικές επιθέσεις» και τις «παραπλανητικές κατηγορίες» σε βάρος της, χωρίς όμως να δίνει περισσότερες διευκρινίσεις για τα συμβάντα στα οποία αναφέρεται.

Η σιωπή της, μετά τα επεισόδια της 6ης Ιανουαρίου, είχε προβληματίσει τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης που διατύπωναν διάφορες εικασίες για τη στάση που θα τηρήσει.

TAGS