Στα «ψιλά» των βίαιων γεγονότων που σημάδεψαν το αμερικανικό Καπιτώλιο και την πολιτική ζωή της χώρας, ένας βουλευτής από το Τέξας είχε ήδη πιάσει το ρόπαλο του μπέιζμπολ για να υπερασπιστεί τον εαυτό του και τους γύρω του από το μαινόμενο πλήθος.

Ο Michael McCaul είναι μέλος του Κογκρέσου και γνωστός Ρεπουμπλικανός.

Βγήκε και δήλωσε λοιπόν στον τηλεοπτικό σταθμό KTRK-TV πως αυτός και οι υπάλληλοί του οχυρώθηκαν μέσα στο γραφείο του, όταν έμαθαν ότι οι διαδηλωτές είχαν σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και βρίσκονταν μέσα στο κτίριο.

«Ακούσαμε τον όχλο έξω από την πόρτα του γραφείου μας και την ασφαλίσαμε με έναν καναπέ», δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός, «αυτό ήταν το μόνο που ακούσαμε. Δεν μπορούμε να έχουμε όπλα μέσα στο Καπιτώλιο, πρέπει να βασιζόμαστε στην αστυνομία του Καπιτωλίου».

Ο βουλευτής αποκάλυψε πως οπλίστηκε κατόπιν με ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ που είχε στο γραφείο του και ήταν έτοιμος να παλέψει για τη ζωή του αν οι διαδηλωτές έσπαγαν την πόρτα.

«Έπιασα το ρόπαλο του μπέιζμπολ. Ήταν το μόνο που είχα για να προστατεύσω τον εαυτό μου στο ενδεχόμενο που έμπαιναν στο γραφείο».