Σε νέες εκτεταμένες συλλήψεις Παλαιστινίων, προχώρησε ο ισραηλινός στρατός κατά τη διάρκεια της νύχτας, έξι ημέρες μετά την εξαφάνιση τριών νεαρών Ισραηλινών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ο στρατός συνέλαβε 65 Παλαιστίνιους, οι 51 από τους οποίους είχαν απελευθερωθεί το 2011 στο πλαίσιο της ανταλλαγής με τον στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ. Από την αρχή της επιχείρησης για την ανεύρεση των τριών νέων οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν προχωρήσει σε 240 συλλήψεις Παλαιστινίων.

Σχεδόν 800 κτίρια έχουν ήδη ερευνηθεί από το στρατό, ενώ ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στα ιδρύματα που ανήκουν στην «Ντάουα», το οικονομικό και κοινωνικό σκέλος της Χαμάς το οποίο χρησιμοποιείται, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, «για τη στρατολόγηση, τη διάδοση των πληροφοριών και την είσοδο μετρητών».

Ο ισραηλινός στρατός, έκλεισε μάλιστα τα γραφεία του ραδιοσταθμού της Χαμάς στη Δυτική Όχθη, του «Ράδιο Αλ Άκσα» στη Ραμάλα και τη Χεβρώνα.

«Διεξάγουμε παράλληλα δύο επιχειρήσεις, η πρώτη έχει στόχο να βρούμε τα αγόρια, ενώ η δεύτερη έγκειται στο να δοθεί ένα σημαντικό πλήγμα στις τρομοκρατικές υποδομές και τους τρομοκρατικούς θεσμούς της Χαμάς», εξήγησε σήμερα στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του στρατού, αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ, υποστηρίζοντας πως ο στρατός ενεργεί υποθέτοντας πως οι τρεις νέοι «είναι ακόμη ζωντανοί».

Τον Οκτώβριο του 2011, στο πλαίσιο ανταλλαγής για την απελευθέρωση του υπαξιωματικού Γκιλάντ Σαλίτ, το Ισραήλ είχε απελευθερώσει 1.027 φυλακισμένους Παλαιστίνιους, οι περισσότεροι από τους μισούς από τους οποίους έχουν επιστρέψει στη Δυτική Όχθη.