Η Τσεχική Δημοκρατία κατέγραψε 14.054 νέες μολύνσεις COVID-19 χθες, Τετάρτη, τον μεγαλύτερο ημερήσιο απολογισμό της από τις 4 Νοεμβρίου καθώς η αύξηση των μολύνσεων πλησιάζει προηγούμενες κορυφώσεις, ανέφερε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Η τσεχική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ότι η χώρα τίθεται από την Κυριακή στο υψηλότερο επίπεδο βάσει ενός δείκτη κινδύνου που έχει καταρτίσει, οδηγώντας σε αυστηρότερους περιορισμούς που περιλαμβάνουν το κλείσιμο μη απαραίτητων καταστημάτων, αναβατορίων σκι και επιβολή αυστηρότερης απαγόρευσης κυκλοφορίας και αυστηρότερων κανόνων στις συναθροίσεις, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι ημερήσιες μολύνσεις πλησιάζουν και πάλι τις κορυφώσεις των άνω των 15.000 την ημέρα που είχαν καταγραφεί τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο και το ποσοστό θετικότητας των τεστ επτά ημερών έχει αυξηθεί αυτή την εβδομάδα σε σχεδόν 29%.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει μια πίεση στα νοσοκομεία, καθώς αυτή τη στιγμή 4.836 ασθενείς με COVID-19 νοσηλεύονται — στην κορύφωση του περασμένου μήνα ο αριθμός αυτός είχε ξεπεράσει τους 8.000.

Οι θάνατοι που συνδέονται με την COVID-19 αυξήθηκαν εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας, με τον αριθμό τους να είναι δεκαπενταπλάσιος και πλέον από τις αρχές Οκτωβρίου, φθάνοντας συνολικά τους 10.776 έως και χθες.

Συνολικά, η χώρα των 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων έχει καταγράψει 660.461 επιβεβαιωμένες μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό.