Το Συμβούλιο της Ευρώπης ζήτησε και πάλι σήμερα την απελευθέρωση του ηγέτη του φιλοκουρδικού κόμματος HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς, μία ημέρα μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για το θέμα που προκάλεσε την οργή του Ταγίπ Ερντογάν.

«Ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς πρέπει να απελευθερωθεί από την φυλακή — και ελεύθερος να ασκήσει χωρίς άλλες καθυστερήσεις τα πολιτικά του δικαιώματα σε μία δημοκρατική κοινωνία», αναφέρεται στην ανακοίνωση των αρμόδιων για την Τουρκία εισηγητών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η άμεση απελευθέρωση του Σελαχατίν Ντεμιρτάς θα αποτελούσε ισχυρό και συμβολικό μήνυμα για την βούληση της Τουρκίας να σεβασθεί τις αποφάσεις» του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, καθώς και για την «ισχυρή της δέσμευση» ως προς τον σεβασμό «των θεμελιωδών αξιών που συνδέονται με την συμμετοχή στο Συμβούλιο της Ευρώπης», που εποπτεύει την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ήπειρο και έχει ήδη ζητήσει, ματαίως, την αποφυλάκιση του Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.