Η Ολλανδία μέχρι αυτή την ώρα δεν δύναται να βεβαιώσει εάν περιλαμβάνεται στις πρώτες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα είναι έτοιμες να ξεκινήσουν τους εμβολιασμούς για την Covid-19 τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με Ολλανδούς υγειονομικούς αξιωματούχους.

Πάντως, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η εκστρατεία εμβολιασμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αν η γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων είναι θετική.

Ωστόσο, οι Ολλανδοί υποβαθμίζουν τις πιθανότητες να είναι έτοιμοι αυτόν τον μήνα.

Εκπρόσωπος των υγειονομικών αρχών δήλωσε ότι έχει γίνει γνωστό πως ο εμβολιασμός θα μπορούσε να ξεκινήσει τον Ιανουάριο και αυτό εξακολουθεί να ισχύει. «Θα ξεκινήσουμε όταν αισθανθούμε ότι είναι ασφαλές να το κάνουμε».

Ο υπουργός Υγείας Χούγκο ντε Γιόνε δήλωσε χθες ότι υπάρχουν «πολλά» να γίνουν πριν αρχίσει η χορήγηση του εμβολίου. Εκπρόσωπος του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας, που εποπτεύει την οργάνωση της επιχείρησης του εμβολιασμού, δήλωσε ότι το σχέδιο είναι υπό κατάρτιση και θα ανακοινωθεί την Δευτέρα.