Τον ακούσαμε για πρώτη φορά φέτος, όταν το FBI έκανε έφοδο στην έδρα της εταιρίας του στο Μανχάταν, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση σε δεκάδες έφηβες κοπέλες και γυναίκες.

Ακόμα και για παράνομη διακίνηση ανθρώπων κατηγορούν πια τον Καναδό. Η πτώση του Πίτερ Νάιγκαρντ είναι γεγονός.

Δέκα γυναίκες είχαν καταθέσει αρχικά μήνυση εναντίον του κροίσου της μόδας, κατηγορώντας τον ότι δελέαζε νέες και φτωχές γυναίκες στην έπαυλή του στις Μπαχάμες με χρήματα και υποσχέσεις ότι θα τις προωθήσει στον κόσμο της μόδας.

Ο 79χρονος Νάιγκαρντ συνελήφθη προσφάτως στον Καναδά με κατηγορίες για trafficking. Σύμφωνα μάλιστα με την αστυνομία, «το μοτίβο της προσέλκυσης κοριτσιών και νεαρών γυναικών για σεξουαλικές πράξεις κρατά εδώ και δεκαετίες».

Στις κατηγορίες περιλαμβάνονται εκβιασμοί και σεξουαλικές επιθέσεις που χρονολογούνται ακόμα και 25 χρόνια πριν. Την ανακοίνωσε έκανε από κοινού η εισαγγελία του Μανχάταν, το FBI και η αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Τον συνέλαβαν στον Καναδά και θα τον εκδώσουν στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Elkan Abramowitz, ο οποίος αρνήθηκε ωστόσο να σχολιάσει κάτι άλλο. Στα θύματά του περιλαμβάνονται γυναίκες και κορίτσια από τις ΗΠΑ, τις Μπαχάμες και τον Καναδά, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το ανακοινωθέν της εισαγγελίας.

Ποιος είναι ο Πίτερ Νάιγκαρντ

Ο μεγιστάνας έχει στα χέρια του μια πολυεθνική φίρμα σχεδιασμού, κατασκευής και διανομής ρούχων. Ο κολοσσός Nygard Group μετατράπηκε ωστόσο σε όργανο εξαναγκασμού.

Ο ιδρυτής επιστράτευε την επιρροή του ονόματός του, τους υπαλλήλους του, τα τεράστια κεφάλαια και ό,τι άλλο μέσο διέθετε για να μετατρέπει ακόμα και ανήλικα κορίτσια σε σκεύη ηδονής.

Υπάλληλοι του ομίλου εμφανίζονται μάλιστα συνεργοί του, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όσοι ήταν κοντά του προσπαθούσαν με ό,τι τρόπο μπορούσαν να του προμηθεύουν κορίτσια για σεξ.

«Ο Νάιγκαρντ στόχευε σε γυναίκες και ανήλικα κορίτσια που προέρχονταν από μη προνομιούχα οικονομικά περιβάλλοντα», γράφει η έκθεση του εισαγγελέα.

Ο αριθμός των γυναικών που τον κατηγορούν για σεξουαλικές επιθέσεις έχει ανέβει πια στις 57, κατηγορώντας τον για βία, εκφοβισμό, δωροδοκία και πολλά ακόμα. Έτσι έβρισκε τα θύματά του, έχοντας στήσει ένα εκτεταμένο δίκτυο «προμηθευτών».

«Ο Νάιγκαρντ έκανε σεξουαλικές επιθέσεις με τη βία στα θύματά του. Άλλα θύματα έγιναν αντικείμενο βίαιων επιθέσεων από συνεργάτες του Νάιγκαρντ ή ναρκώθηκαν για να διασφαλιστεί η συμμόρφωσή τους στις σεξουαλικές ορέξεις του», συνεχίζει η εισαγγελία.

Ο μεγιστάνας υπαγόρευε ακόμα και τι θα φορέσουν «τα κορίτσια» του, όπως ονόμαζε ανατριχιαστικά τα ανήλικα θύματά του.