Ένα νέο είδος τέχνης έχει δημιουργήσει ένας Αμερικανός από το Τέξας. Βαδίζοντας στα χνάρια καλλιτεχνών που ζωγραφίζουν με κιμωλία ή εκείνων που κάνουν σχέδια στην άμμο, άρχισε να φτιάχνει αριστουργήματα από… σκόνη. Ο Σκοτ Γουέιντ έγινε γνωστός ζωγραφίζοντας πάνω σε βρώμικα αυτοκίνητα.

Η σκόνη και η λάσπη που μπορεί να υπάρχει δε χρησιμεύουν μόνο για να γράφουν κάποιοι πάνω στα παρμπρίζ τελικά, αλλά και για τη «διακόσμηση» των λερωμένων αυτοκινήτων και μάλιστα με τον πιο… όμορφο τρόπο που μπορεί να υπάρξει εν μέσω βρωμιάς. Η τέχνη είναι κάτι που μπορεί να συναντηθεί παντού, από εκεί που δεν το περιμένεις. Αυτό είναι το μότο του και το κάνει πράξη φτιάχνοντας πορτραίτα, όπως της Μόνα Λίζα, του Άλμπερτ Αϊνστάιν, μέχρι και του Ροναλντίνιο. Για καμβά του προτιμά κυρίως τα πίσω τζάμια των βρώμικων αμαξιών, έχοντας αδυναμία σε αυτά των Mini Cooper.

Το μόνο που χρειάζεται για να δημιουργήσει ένα πραγματικό έργο τέχνης είναι ένα μικρό πινέλο και ένα σκονισμένο τζάμι αυτοκινήτου. Μεγαλώνοντας στο Τέξας, ο Αμερικανός καλλιτέχνης από πολύ μικρός άρχισε να ζωγραφίζει, κυρίως στο πίσω μέρος των αυτοκινήτων και με «όπλο» του τα δάχτυλα του. Η υπερβολική σκόνη που υπάρχει στην περιοχή τον βοήθησε να κάνει το χόμπι του… τέχνη.

Αρχικά, ο Σκοτ Γουέιντ ξεκίνησε ζωγραφίζοντας κυρίως καρικατούρες και αστεία πρόσωπα, έχοντας ως έμπνευση τη δουλειά του σκιτσογράφου πατέρα του. Δεν άργησε όμως να εξελιχθεί και να εντυπωσιάσει με τη βοήθεια πινέλων. Η φήμη του άρχισε να εξαπλώνεται στο Τέξας και κάποιοι τον ονόμασαν «Ντα Βίντσι της σκόνης».

Ο ίδιος πάντως, επιδεικνύοντας σεμνότητα τονίζει ότι προτιμά να τον αποκαλούν «καλλιτέχνη των βρώμικων αμαξιών», από το οποίο εμπνεύστηκε και το όνομα της προσωπικής ιστοσελίδας του (dirty car art). Πλέον, δεν έχει γνωστός μόνο στις ΗΠΑ, αλλά η… χάρη του εξαπλώθηκε και πέρα από τα αμερικάνικα σύνορα, φτάνοντας μέχρι την Τουρκία και συγκεκριμένα την Κωνσταντινούπολη, όπου παρουσίασε και έκθεση με ορισμένες από τις δημιουργίες του.